Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

1977: Το πρώτο φέρυ – μπωτ στο Καστέλλι

Πίσω στο 1977 και συγκεκριμένα στον Ιούνιο εκείνου του έτους όπου όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής στις 19 Ιουνίου εκείνου του έτους, στο Καστέλλι υποδέχονται το πρώτο φέρι μπωτ που συνδέει τη Δυτική Κρήτη με την Πελοπόννησο.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ «Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Καστελίου το πρώτο φέρυ – μπωτ που σύνδεσε τη Δυτική Κρήτη με την Πελοπόννησο. Στην τελετή των εγκαινίων της γραμμής παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Κύριλλος, ο Νομάρχης Χανίων κ. Τσάκωνας, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σχετάκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Δαβάκης, οι τοπικές αρχές, οι οργανώσεις, τα σωματεία της Κισάμου και πλήθος κόσμου».

Στη συνέχεια γράφει ο συντάκτης του άρθρου «Σε προσφώνησή του ο Δήμαρχος Κισάμου εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός παλαιού ονείρου των κατοίκων της Κισάμου και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την σύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο με φέρυ – μπώτ».

Αμέσως μετά διαβάζουμε ότι «στην αρχή εψάλη αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και στη συνέχεια με την φροντίδα του Δήμου, κυρίες και δεσποινίδες των Συλλόγων του Καστελλίου προσέφεραν σε όλους τους επιβάτες και επισκέπτες Κρητικά «καλούδια» ενώ οι κάτοικοι του Καστελλίου περιηγήθηκαν στο πλοίο και ευχήθηκαν στον πλοίαρχο να είναι «καλοτάξιδο». Επίσης ο Σύλλογος Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καστελλίου παράδωσε στον κυβερνήτη του “Κυκλάδες” φωτογραφίες με κρητικές παραστάσεις προκειμένου να τοποθετηθούν στο πλοίο. Στην φωτογραφία το “Κυκλάδες” στο λιμάνι του Καστελλίου κατά το προχθεσινό πρώτο του ταξίδι»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες