Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

1977: Μονάδα τεχνητού νεφρού αποκτά το Γενικόν Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων

Μία από τις σπουδαιότερες ειδήσεις όσον αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων, φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 12 Ιανουαρίου του 1977.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «όπως πληροφορούμεθα, εντός της τρεχούσης εβδομάδος, από το τεχνικόν προσωπικόν του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Χανίων, τελειώνει η εγκατάσταση της μονάδος τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ δύο αδελφές νοσοκόμοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί, επί τρίμηνον, στην Αθήνα στη χρήση του τεχνικού νεφρού».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντός των ημερών φθάνει στα Χανιά, ειδικός τεχνικός της εταιρείας που κατασκεύασε τα μηχανήματα του τεχνητού νεφρού, για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων και τις πρώτες δοκιμές.

Ο ανωτέρω τεχνικός ευρίσκεται τώρα στο Ηράκλειον, για την εγκατάσταση παρομοίου τεχνητού νεφρού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείον Ηρακλείου».

Τέλος, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι «αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων υπάρχουν δέκα περίπου ασθενείς που έχουν άμεση ανάγκη του τεχνητού νεφρού και οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αθήνα κατά ορισμένα χρονικά διαστήματα, υποβαλόμενοι σε τεράστια έξοδα και ταλαιπωρίες»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες