Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

1977: Η μουσική εκδήλωση της Α.Σ.Ο.Ο.Χ.Α.

Η μουσική εκδήλωση της Ανωτάτης Σχολής Οικιακής Οικονομίας που λειτουργούσε στα Χανιά, βρίσκεται στο φύλλο της εφημερίδας της 23ης Μαρτίου 1977.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «“Θησαυρό για την πόλη των Χανίων” απεκάλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου την Ανωτάτη Σχολή Οικιακής Οικονομίας (ΑΣΟΟΧΑ) όταν μετά το τέλος της χορωδιακής εκδήλωσης της περασμένης Κυριακής, συνεχάρη θερμά όλους αυτούς που εργάσθηκαν για να παρουσιάσουν μιά τέλεια από κάθε άποψη εκδήλωση». Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου «πραγματικά οι σπουδάστριες της ΑΣΟΟΧΑ και ο καθηγητής των κ. Χατζηθεοδώρου, στην χορωδιακή τους εκδήλωση πέτυχαν σχεδόν το απόλυτο και στον οργανωτικό αλλά και στον εκτελεστικό τομέα. Οι Χανιώτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του “Χρυσοστόμου”, κατενθουσιασμένοι χειροκρότησαν θερμότατα στο τέλος τους δημιουργούς της εκδήλωσης».

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ «το πρόγραμμα πού παρουσίασε με άψογο τρόπο η πρόεδρος του Συλλόγου των Σπουδαστριών της ΑΣΟΟΧΑ δις Βασιλική Καρακίτσου, άρχισε με τον εκκλησιαστικό ύμνο “Σήμερον της Σωτηρίας” και τελείωσε το τραγούδι “Χελιδόνι”.

Ενα τραγούδι όπως είπε η δις Καρακίτσου αφιερωμένο στην άνοιξη και συνδυασμένο με την γιορτή της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την άνοιξη της Ελλάδας.

Ενδιάμεσα τραγουδήθηκαν δημοτικά – πατριωτικά τραγούδια τα περισσότερα προσαρμοσμένα σε χορωδία από τον κ. Χατζηθεοδώρου.

Ακόμη τραγουδήθηκε και το ριζίτικο τραγούδι “Αγρίμια κι αγριμάκια μου” κατά τρόπον υπέροχο».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες