Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

1977: Η ίδρυση του σωματείου Κρητικής μουσικής “Ο ΧΑΡΧΑΛΗΣ”

Παγκόσμια ημέρα μουσικής τη Δευτέρα (21/06) και σήμερα μέσα από τη στήλη μας επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το άρθρο που αφορά στην ίδρυση του σωματείου Κρητικής μουσικής “Ο Χάρχαλης”.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση που υπογράφει ο τότε πρόεδρος της προσωρινής διοικούσης επιτροπής Ιωάννης Ι. Διγενής και φιλοξενείται στο φύλλο της εφημερίδας της 23ης Ιανουαρίου 1977 «Η έγκριση του καταστατικού του σωματείου μας υπό την επωνυμία “Σύλλογος των εν Χανίοις Μουσικών Κρητικής Μουσικής Ο ΧΑΡΧΑΛΗΣ” αποτελεί την αρχή για την πραγματοποίηση των σκοπών του, δηλ. την ανάπτυξη της Κρητικής Μουσικής στον νομό μας και την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Είμεθα βέβαιοι πώς θα πετύχουμε στους σκοπούς μας και θα προσφέρουμε θετικά βήματα στην ανάπτυξη της κρητικής μουσικής στον τόπο μας και στην ποιοτική της βελτίωση.

Μ’ αυτή, λοιπόν, τη βεβαιότητα και την υπόσχεση ξεκινούμε και ευχαριστούμε όλους που μας βοήθησαν στο δύσκολο αυτό ξεκίνημα.

Χανιά 21-1-77
Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσης επιτροπής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ι ΔΙΓΕΝΗΣ»

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον ηθοποιό, τ. Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη και τον Marketing Specialist, Γιώργο Γκέκα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες