Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1977: Γυρίζουν τον κόσμο με ποδήλατα – Έφτασαν και στα Χανιά

Μπορεί μόλις πριν από τρία χρόνια να σας παρουσιάζαμε μέσα από τις σελίδες των “Χανιώτικων νέων” ένα ζευγάρι από την Αυστραλία το οποίο είχε φτάσει στα Χανιά κάνοντας τον γύρο του κόσμου με τα ποδήλατα, ωστόσο πριν από 44 χρόνια οι Κολομβιανοί Μάρκο Αντόνιο Νάβας και Χόρχε Νάβας είχαν βρεθεί στα Χανιά για ακριβώς τον ίδιο λόγο!

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ με τίτλο “Γυρίζουν τον κόσμο με ποδήλατα – Εφτασαν και στα Χανιά” που φιλοξενείται στο φύλλο της εφημερίδας στις 27 Μαρτίου 1977 «Για τον γύρο του κόσμου με ποδήλατα ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου 1969, ο Μάρκο Αντώνιο Νάβας 49 χρόνων και ο γιος του Χόρχε Νάβας 23 χρόνων από την Κολομβία».

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεποράζ «σκοπός τους, για αυτό το πρωτότυπο και κουραστικό ταξίδι με ποδήλατα, είναι να ζήσουν από κοντά τους ανθρώπους όλης της Γής και όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να γράψουν ένα βιβλίο με τις εμπειρίες τους. Είναι και οι δύο λάτρεις των σπόρ και έχουν ξεκινήσει από την Λατινική Αμερική, πέρασαν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, Αγγλία, Σκανδιναυίκές χώρες, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και στο Μαρόκο όπου έφτασαν μετά τέσσερα χρόνια». Εκεί όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ «συναντήθηκαν με την κόρη του Μάρκο και οι τρεις μαζί, πάντα με ποδήλατα διέσχισαν τις χώρες: Αλγερία, Τυνησία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Ουγγαρία και έφθασαν στη χώρα μας σε 3 χρόνια αφού είχαν κάνει μία διαδρομή 140.000 χλμ».

Όσον αφορά στο ταξίδι τους στην Ελλάδα διαβάζουμε ότι στην χώρα μας «πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα, Πελοπόνησσο και έφθασαν προχθές στα Χανιά για να πάνε στη συνέχεια και στις άλλες πόλεις της Κρήτης, διανύοντας 100 περίπου χιλιόμετρα την ημέρα.

Μετά την Κρήτη το ταξίδι θα συνεχισθή πάντα με τα ποδήλατα στις χώρες της Μέσης Ανατολής».

Στην φωτογραφία οι τρεις ποδηλάτες έξω από τα γραφεία των “Χανιώτικων νέων”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα