Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1977: Από τη Σουηδία κατ’ ευθείαν στα Χανιά

Μπορεί τα τελευταία χρόνια, οι πτήσεις από τη Σουηδία κατά τη θερινή περίοδο να μην αποτελούν είδηση… ωστόσο πριν 44 χρόνια, η πρώτη πτήση τσάρτερ από Στοκχόλμη για Χανιά όπως ήταν αναμενόμενο απασχόλησε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εποχής «με πτήση τσάρτερ, κατ’ ευθείαν από την Στοκχόλμη, έφθασαν σήμερα στις 3 τα ξημερώματα στην πόλη μας 120 Σουηδοί τουρίστες.

Είναι η πρώτη φορά που τουρίστες από την Σουηδία έρχονται με οργανωμένο γκρούπ κατ’ ευθείαν πτήση στο αεροδρόμιο των Χανίων».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ «ας σημειωθή ότι η εκδρομή αυτή όπως και οι άλλες που θα επακολουθήσουν -θα επαναλαμβάνονται κάθε Παρασκευή- είναι οργανωμένες από το τουριστικό γραφείο “Περικλής” της Στοκχόλμης, με πρωτοβουλία και σε συνεργασία του εδώ τουριστικού γραφείου “Α. Μανίτη – Κουτσουπάκη”.».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των Σουηδών τουριστών ενημερωνόμαστε ότι «οι Σουηδοί τουρίστες θα παραμείνουν στα Χανιά για 7-14 και 21 μέρες και θα μείνουν στα ξενοδοχεία “Σαμαριά”, “Χανιά”, “Μάλεμε Μπήτς” στην πόλη μας και “Ρίθυμνα” της Ρεθύμνης. Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους, θα επισκεφθούν το Καστέλλι, την Παλιόχωρα, τον Ομαλό, και θα πραγματοποιήσουν εκδρομές στο Ηράκλειο και την υπόλοιπη Κρήτη. Για σήμερα το πρωί, στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι Σουηδοί τουρίστες, έχει προγραμματισθεί μικρή δεξίωση για μία πρώτη επαφή και γνωριμία με το ούζο και την τσικουδιά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα