Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

1976: Ομογενείς φοιτητές στα Χανιά

24 Ιουνίου του 1976 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εποχής, στα Χανιά θα έρχονταν 50 ομογενείς φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά προκειμένου να δουν τα πάτρια… εδάφη και να αποκτήσουν επαφή με τη γη των γονιών τους.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «φθάνουν σήμερα το πρωί 50 ομογενείς φοιτητές από τις Η.Π.Α. και τον Καναδά στα πλαίσια ειδικού επιμορφωτικού προγράμματος που αποβλέπει στή γνωριμία με τη γή των πατέρων τους.
Το πρόγραμμα εκτελείται σε συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Οι σπουδαστές θα φιλοξενηθούν στην Ακαδημία όπου θα παρακολουθήσουν σειρά ειδικών μαθημάτων.
Σήμερα το βράδι θα παρακολουθήσουν την εορτή του Κλήδονα, που ετοιμάζουν πρός χάριν των οι κάτοικοι του χωριού Καμισιανά Κισάμου.
Αύριο το μεσημέρι θα παρατεθή στην Ορθόδοξο Ακαδημία επίσημο γεύμα κατά το οποίο θα χαιρετήσουν τους ομογενείς σπουδαστές οι εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές του τόπου.
Το απόγευμα θα επισκεφθούν τη πόλη των Χανίων θα καταθέσουν στέφανο στο Ακρωτήρι και θα παρακολουθήσουν την παράσταση τής «ΠΑΝΩΡΙΑ» στο θέατρο Φιρκά»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα