Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

1976: Μικρό φορτηγό πλοίο ναυάγησε κοντά στη Γραμπούσα

Τέλη Νοέμβρη του 1976 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 28ης/11 μικρό φορτηγό πλοίο είχε ναυαγήσει κοντά στην Γραμβούσα.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου στο ρεπορτάζ της εποχής «Το Μ/Σ “Πέταλο” ναυάγησε χθές έξω από τη Γραμπούσα από μετατόπιση φορτίου του, εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής.

Το “Πέταλο” με πλήρωμα πέντε Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, φορτωμένο με αμιαντοσωλήνες, πήγαινε για την Λιβύη».

Στην συνέχεια διαβάζουμε στο ρεπορτάζ «Στις 7.30 και ενώ βρισκόνταν ανοικτά της Γραμπούσας, σημειώθηκε μετατόπιση του φορτίου του με αποτέλεσμα το μικρό πλοίο να γείρη προς τήν μία πλευρά. Αμέσως έστειλε σήμα καλώντας βοήθεια, το οποίο ελήφθη από το Λιμεναρχείο Χανίων, που στη συνέχεια το μεταβίβασε στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Κατόπιν ενεργειών του Λιμενάρχου Χανίων, ελικόπτερο της 115 Π.Μ. πήγε πάνω από το σκάφος και προσπάθησε με σχοινιά να πάρη τους ναυαγούς, χωρίς να το πετύχη, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, ενώ ταυτόχρονα άνδρες του Λιμεναρχείου έρριχναν στην θάλασσα ναυαγοσωστικό υλικό από την ξηρά.

Τελικά, οι άνδρες του πληρώματος κατάφεραν να φέρουν το μισοβυθισμένο μότορσιπ στα ρηχά του Α. Σώστη απ’ όπου το ελικόπτερο της 115 Π.Μ., γύρω στις 10.30 π.μ. μπόρεσε να παραλάβη το πλήρωμα και να το βγάλη στην ξηρά όπου παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα