Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1976: Γιορτάστηκε η 63η επέτειος της Ενώσεως της Κρήτης με την Ελλάδα

Με αφορμή την σημερινή 108η επέτειο από την Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα, επιλέξαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 45 χρόνια και να σας δείξουμε δύο φωτογραφίες από την εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 1976 στον Φιρκά για την 63η επέτειο από την Ένωση.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της 2ας/12/76 «Γιορτάστηκε χθες στα Χανιά η 63η επέτειος της ενώσεως με της Κρήτης με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο άρχισαν προχθές όταν μαθητές και σπουδαστές της πόλεως κατέθεσαν στέφανα στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις άρχισαν στις 11 το πρωί με δοξολογία που έγινε στον ναό των Εισοδίων χοροστατούντος του σεβ . Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Ειρηναίου.

Στην δοξολογία παρέστησαν ο Νομάρχης Χανίων κ. Τσάκωνας, οι βουλευτές κ.κ. Νικ. Βενιζέλος και Στ. Παπαδόπετρος, ο δήμαρχος Χανίων κ. Μαρής, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Περ. Καλαϊτζάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της 5ης Μεραρχίας κ. Μπούρλος, εκπρόσωπος της 115 Π.Μ. και του Ναυστάθμου και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή που κατευθύνθηκε στο Φιρκά. Εκεί ο δήμαρχος Χανίων ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως πριν από 63 χρόνια όταν η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Βολάνης.

Τέλος, οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μικρή δεξίωση που δόθηκε στον Δήμο»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα