Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

1976: Γαλλίδα θα οδηγήση αυτοκίνητο με δεμένα μάτια

Για μία αν μη τι άλλο τολμηρή -ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα- δράση, μίας Γαλλίδας καλλιτέχνιδας διαβάζουμε στο φύλλο της 21ης Φεβρουαρίου 1976. Συγκεκριμένα, αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Με δεμένα μάτια θα οδηγήση επιβατικό αυτοκίνητο στις 12 αύριο το μεσημέρι από την πλατεία Δικαστηρίων μέχρι την πλατεία Σαντριβανίου της πόλεως μας, η Γαλλίδα Μαριέ Μπέλ.
Δεν πρόκειται για δημοσιογραφική “φάρσα” αλλά για μία σπάνια επίδειξη πού θά γίνη -κατόπιν άδειας των τοπικών αρχών- από τη διάσημη Γαλλίδα»
Σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας (και συγκεκριμένα σε αυτό της 24ης Φεβρουαρίου) διαβάζουμε για το εγχείρημα της τολμηρής Γαλλίδας «Θέαμα αξιόλογο για πολλούς αυτό που πρόσφερε την περασμένη Κυριακή η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Μαριέ Μπέλ, που εμφανίζεται σε κοσμικό κέντρο των Χανίων. Θέλησε να οδηγήση ένα αυτοκίνητο με τα μάτια καλυμμένα από μιά μαύρη κουκούλα. Ξεκίνησε από την πλατεία Δικαστηρίων και έφτασε μέχρι το Σαντριβάνι».

 

Στο 15ο Podcast “Στιγμές” ο συγγραφέας του “Σασμού” και πολλών ακόμη βιβλίων αλλά και μουσικός, Σπύρος Πετρουλάκης, μιλά για τα δικά του Χανιά. «Για μένα τα Χανιά είναι ένας μαγνήτης», τονίζει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα