Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1976: Επεισόδιο με Αμερικανό – Του υπεβλήθη μήνυση για εξύβριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Μέσα Ιουνίου 1976 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 18ης Ιουνίου, σε καφενείο των Χανίων είχε δημιουργηθεί μικροεπεισόδιο για εξύβριση του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.


Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής σχετικά… «ο κ… υπέβαλε μήνυση κατά του Αμερικανού… για εξύβριση και απειλή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο μηνυόμενος «την 12ην του μηνός Ιουνίου 1976 και περί ώραν 11ην βραδυνήν είς το εν Χανίοις ευρισκόμενον καφενείον “ΡΕΜΒΗ” (Ελευθερίου Βενιζέλου 30) και ενώ η τηλεόρασις της ΕΡΤ επαρουσίαζε τον Πρόεδρον του ΠΑΣΟΚ ομιλούντα είς την Βουλήν, ύψωσε την χείρα του και με ανοιχτά τα δάχτυλα την έστρεψε κατά του εμφανιζομένου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξεστόμισε με ζωηράν φωνήν την λέξιν “γουρούνι”.
Τότε το πλήθος των θαμώνων ηθέλησε να τον νουθετήση.
Παρά ταύτα ο μηνυόμενος επανειλλημένως συνέχισε τάς χειρονομίας του και πρόσθεσε είς τάς ανωτέρω απαραδέκτους ενέργειας του πτύσματα κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είς την παράκλησιν μου να παύση τάς πράξεις του αυτάς επετέθη εναντίον μου απειλώντας με ότι θα μέ αποκεφαλίση κινών και την χείραν του αναλόγως και με απεκάλεσε “γουρούνι”.
Εν συνέχεια εν όψει της απειλής εναντίον μου και της κρατούσης ζωηράς αγανακτήσεως των θαμώνων εκάλεσα την Αστυνομικήν Αρχήν η οποία τον συνέλαβε και τον ωδήγησε είς το Β’ Αστυνομικόν Τμήμα όπου και μου υπέδειξαν να υποβάλλω μήνυσιν διότι δεν εγνώριζον εάν το αδίκημα διώκεται κατά την αυτόφωρον διαδικασίαν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα