Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

1976: Απαγορεύεται το κόψιμο Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Για την απαγόρευση κοπής των δέντρων εν όψει των Χριστουγέννων του 1976 διαβάζουμε στο φύλλο της 30ης Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «απαγορεύεται η υλοτομία δέντρων Χριστουγέννων σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις κοπής τους (για διάνοιξη δασικών δρόμων, διάνοιξη λωρίδων, εγκαταστάσεως δικτύων ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Γεωργίας κ. Τζιτζικώστα πρός όλες τις δασικές αρχές.
Στην ε~α ότι: Κατά την εφετινή περίοδο ουδεμία υλοτομία θα επιτραπή στα ελληνικά δάση για την παραγωγή δένδρων Χριστουγέννων. Ολόκληρη η ποσότης για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς θα εισαχθή από το εξωτερικό. Κατόπιν αυτού και δεδομένου ότι το 80% της ποσότητος αυτής θα εισαχθή από την ΠΑΣΕΓΕΣ, οι παραδασοβιοι κάτοικοι ορεινών περιοχών, που μέχρι πέρυσι εμπορεύοντο χριστουγεννιάτικα δένδρα, εφέτος θα ληφθή μέριμνα να λάβουν μέρος των κερδών που θα πραγματοποιήση η ΠΑΣΕΓΕΣ από την εισαγωγή των δένδρων προκειμένου να καλυφθή το άνοιγμα του εισοδήματος τους από την απαγόρευση της κοπής των δένδρων»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα