Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1976: Αμερικανικό πλοίο στη Σούδα για επισκευές

1η Σεπτεμβρίου του 1976 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας διαβάζουμε για την άφιξη ενός αμερικανικού πλοίου στη Σούδα. Το πλοίο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής είχε καταπλεύσει στη Σούδα για επισκευές μετά από σύγκρουση με ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ «Εφθασε χθες στο λιμάνι της Σούδας, στην αμερικανική βάση του Μαραθίου το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που συγκρούσθηκε λίγο έξω από την Κέρκυρα με ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ της εποχής διαβάζουμε ότι «Ως γνωστόν, το αμερικανικό πλοίο, το οποίο κατά ανακοίνωση των Αμερικανών είναι η φρεγάτα “Βόγα”, συγκρούσθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στ’ ανοικτά της Κέρκυρας με το ρωσικό υποβρύχιο “Ηχώ – 2”. Από τη σύγκρουση έπαθαν μικρές βλάβες και τα δύο πλοία.
Πάντως, το αμερικανικό πλέοντας και συνοδευόμενο από ένα αντιτορπιλικό και ένα βοηθητικό πλοίο, έφθασε χθες το μεσημέρι περίπου έξω από το λιμάνι της Σούδας. Έξω από το λιμάνι παρέμειναν και τα τρία αμερικάνικα πλοία μέχρις ότου άρχισε να βραδιάζη και τότε πλέον εισήλθαν σαυτό και κατευθύνθηκαν στην Αμερικάνικη βάση.
Είναι άγνωστον πόσο το “Βόγα” θα παραμείνη στη Σούδα και αν επισκευασθή εκεί. Πάντως κατά πληροφορίες οι ζημιές που έχει είναι μικρές και δεν θα χρειασθή ούτε κάν να δεξαμενισθή πρός επισκευή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα