Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

1975: Το Στρατόπεδο Ζομπανάκη θα παραχωρηθή τελικά στον Δήμο Χανίων

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Ζομπανάκη δεν είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια μονάχα.

Όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας στις 17 Μαΐου 1975 «την 8,45 πρωϊνήν χθες αφίχθη αεροπορικώς είς Χανιά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας.

Τον κ. υπουργό υπεδέχθησαν είς το αεροδρόμιον ο Νομάρχης Χανίων κ. Αλέξανδρος Τσάκωνας, ο ΔΔΜΝ υποναύαρχος Μανουσάκης, ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας υποστράτηγος Σολωμός, ο Διοικητής Π.Β.Κ. υποστράτηγος Πολίτης και ο Διοικητής της 115 Π.Μ. Σμήναρχος Πανταζάτος».

Όσον αφορά την παρουσία του υπουργού στα Χανιά, όπως διαβάζουμε «ευθύς μετά την άφιξίν του ο κ. υπουργός συνοδευόμενος υπό του κ. Νομάρχου και του Δ)του της 5ης Μεραρχίας μετέβη εις το στρατόπεδον Ζομπανάκη, οπού συνηντήθη μετά του Δημάρχου Χανίων κ. Γεωργ. Σφυρή και του αιρετού Δημάρχου κ. Αντων. Μαρή και εξήτασεν επιτοπίως την περιοχήν, ήτις καταλαμβάνεται υπό του στρατοπέδου. Ο κ. Υπουργός εδήλωσε προς τους κ.κ. Δημάρχους ότι ο χώρος του στρατοπέδου θα παραχωρηθή οπωσδήποτε είς τον Δήμον Χανίων.

Εν συνέχεια ο κ. Υπουργός μετέβη είς στρατόπεδον Αγιάς και εκείθεν είς το Πεδίον Βολής Κρήτης όπου παρηκολούθησε μετά του κ. Νομάρχου εκτοξεύσεις βλημάτων.

Ο κ. Υπουργός ανεχώρησε την 12ην μεσημβρινήν, επιστρέφων αεροπορικώς είς Αθήνας.»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες