Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

1975: Προσπάθεια του Δήμου Χανίων να περισωθή η παλιά πόλη

1975 και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 4ης Ιανουαρίου εκείνου του έτους η διάσωση της παλιάς πόλης των Χανίων ήταν ζητούμενο για το τότε Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ «Μεγάλες είναι οι ανάγκες του Δ. Χανίων, πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν το δυνατόν συντομώτερα και σοβαρά τα κονδύλια που απαιτούνται. Αυτά προκύπτουν από τις συζητήσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου».
Όπως διαβάζουμε στην συνέχεια του ρεπορτάζ «Την πρώτη θέση μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως είχε ο προγραμματισμός του Δήμου Χανίων.
Τα κυριώτερα εξ’ αυτών είναι:
Η μελέτη περί ελευθερώσως του ενετικού τείχους από τα γύρω κτίρια, η οποία έχει σταλή στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και σε περίπτωση που θα εγκριθή θα χρηματοδοτηθή από τον ΕΟΤ.
Η σύνταξη του νέου πολεοδομικού σχεδίου της παλαιάς πόλεως. Εχει ήδη εγκριθή πίστωση και ελπίζεται να εγγραφή κατά το νέον έτος» στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «Επί του σημείου τούτου ο κ. Χιωτάκης παρατήρησε ότι πρέπει να δοθή μεγάλη προσοχή ώστε το ‘‘μουσείο αυτό της Μεσογείου’’ όπως τη χαρακτήρισε, να μην χάση τίποτε από το χρώμα του και την έκφρασή του».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι απασχόλησε το Δημ. Συμβούλιο «η διενέργεια ανασκαφών στην περιοχή Καστελλίου. Η μελέτη πλάζ στην Νέα Χώρα. Η πίστωση για το έργο αυτό ανέρχεται σε 300.000 δρχ. Η σύνταξη της μελέτης για την δημιουργία τουριστικής ζώνης με παγκαλόους κλπ προς εξυπηρέτηση των εντοπίων και ξένων τουριστών. Ακόμη διατυπώθηκε η άποψη δημιουργίας ενός οργανισμού υδρεύσεως και αποχετεύσεως για να προστατευθεί η περιουσία του Δήμου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα