Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

1975: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων Δημοτικών στα Γυμνάσια

Κλείνουν σιγά σιγά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζονται για τις σχολικές εξετάσεις τους.

Εμείς σήμερα θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω… 46 χρόνια όταν οι μαθητές του Δημοτικού έδιναν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Γυμνάσια των Χανίων!

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της 17ης Ιουνίου 1975 «Από την Δ/νση Μέσης Εκπαιδεύσεως της Νομαρχίας Χανίων ανακοινώθηκε χθες ότι η εγγραφή των αποφοίτων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εισιτήριες εξετάσεις για το Γυμνάσιο, θα γίνουν ως εξής:

• Στο Α’ Γυμν. Αρρένων Χανίων: Οι απόφοιτοι των Δημ. Σχολείων 2ου, 3ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου, 11ου, 12ου, 14ου, 16ου, 17ου και ιδιωτικών Παπαϊωάννου και “Κοραή”.
• Στο Β’ Γυμν. Αρρένων Χανίων: Οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων 4ου, 9ου, 10ου, 13ου, 15ου και ιδιωτικών Ναυτικού και Λουλαδάκη.
• Στο Α’ Γυμν. Θηλέων Χανίων: Οι απόφοιτες των Δημ. Σχολείων 3ου, 4ου, 7ου, 8ου, 9ου, 10ου, 13ου, 15ου και ιδιωτ. Ναυτικού και Λουλαδάκη.
• Στο Β’ Γυμν. Θηλέων Χανίων: Οι απόφοιτες των Δημ. Σχολείων 2ου, 5ου, 6ου, 11ου, 12ου, 14ου, 16ου, 17ου και ιδιωτικών Παπαϊωάννου και “Κοραή”.
• Στο Οικονομικό Γυμνάσιο Χανίων: Μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων του εν λόγω Γυμνασίου αδιακρίτως Δημ. Σχολείου που απεφοίτησαν

Υπενθυμίζεται ότι για τους απόφοιτους των Δημ. Σχολείων των γύρω χωριών της πόλεως Χανίων θα ισχύσουν τα και κατά το παρελθόν ισχύοντα.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ

Εν τω μεταξύ η Ανωτάτη Σχολή Οικιακής Οικονιμίας Χανίων η “Αριάδνη” ανεκοίνωσε ότι η λειτουργία της επιτροπής υγειονομικής και πρακτικής εξετάσεως των υποψηφίων του διδασκαλικού κύκλου θα λειτουργήση στα Χανιά από 16 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει πρώτον να προσέρχωνται στον σχολίατρο (οδός Κοραή) κάθε πρωί από τις 9-12 μεση προσκομίζοντας ακτινογραφία θώρακος με φωτογραφία.

Ακολούθως θα προσέρχωνται στα διδακτήρια της ΑΣΟΟΧΑ (οδός Α. Γιάνναρη) κάθε πρωί από 9-12.30 μ.μ. προσκομίζοντας απολυτήριο Γυμνασίου, αστυνομική ταυτότητα ως και υλικά για την πρακτική εξέταση στην πλεκτική ή ραπτική, ή κεντιτική οι υποψήφιες των Σχολών Οικιακής Οικονομίας.

Για την πρακτική εξάσκηση οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να προσέρχωνται το αργότερο μέχρι την 11η πρωινή (Για περισσότερες πληροφορίες ας απευθύνονται σα τηλ. 24500).

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες