Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1975: Ο 6ος Στόλος ανεφοδιάζεται από τη Σούδα

Σήμερα μέσα από τη στήλη μας αναδημοσιεύουμε ένα ρεπορτάζ το οποίο είχε δημοσιευθεί στο φύλλο της 26ης Αυγούστου 1975 και αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, σχετικά με τον 6ο Στόλο, τη Βάση της Σούδας και τις αντιδράσεις των Κρητικών σχετικά με την ύπαρξη των Βάσεων στο νησί.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Στην Κρήτη είναι ζήτημα να υπάρχη ένας άνθρωπος που να υποστηρίζη ότι πρέπει να διατηρηθούν οι Αμερικανικές βάσεις στο νησί». Τα παραπάνω τονίζουν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης σε χθεσινή ανταπόκρισή τους από την Ελλάδα. Ο ανταποκριτής των Τάϊμς που είχε περάσει πρό ημερών από την Κρήτη, τονίζει στην ανταπόκρισή του και τα εξής: «Ο Έλλην υπουργός χαραχτήρισε την εκστρατεία κατά των βάσεων σαν «πολύ επικίνδυνη» είναι όμως βέβαια πώς στην Κρήτη ο αγώνας αυτός θα ενταθή αν επαναληφθή η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια πρός την Τουρκία.
«Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίση την έκταση του ζητήματος αυτού μέ την διαβεβαίωση ότι το όλο θέμα συζητείται επί νέας βάσεως μετά της αμερικανικής πλευράς».
Περαιτέρω ο ανταποκριτής κάνει λόγο για τις αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν στην Κρήτη και αναφέρεται:
«Στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Ηράκλειο, για την καταγραφή των κινήσεων του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.
Στη βάση των Αμερικανών που υπάρχει στη Σούδα και χρησιμεύει για ανεφοδιασμό του αμερικανικού στόλου κι ακόμη για την πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα