Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

1975: Χανιώτης μουσικός στην Τηλεόραση

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Η παρουσία ενός Χανιώτη μουσικού στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ και συγκεκριμένα σε μουσική εκπομπή που ήταν πρώτη σε τηλεθέαση βρίσκεται σε άρθρο της εφημερίδας στις 24 Απριλίου 1975.

«Αύριο βράδι στις επτά παρά τέταρτο είς την Τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ και είς την μουσική εκπομπή “Μισή ώρα εποχή”, παρουσιάζεται ο Χανιώτης μουσικός Σπύρος Α. Ψυλλάκης, μ’ ένα τραγούδι που έγραψε την μουσική και την ενορχήστρωση.

Ο ταλαντούχος αυτός μουσικός που παίζει επτά όργανα υπήρξε επί μία δεκαετία μαθητής του διακεκριμένου βιολινίστα και πιανίστα κ. Αναθάσιου Ναλτσόγλου καθηγητού του Ωδείου και της Μέσης Εκπ)σεως Χανίων.

Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η Χανιωτοπούλα Ρούλα Καλατζαντωνάκη, το ερμηνεύει η ίδια και το παρουσιάζει μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες της εκπομπής.

Δημιουργός της εκπομπής που έρχεται πρώτη σε ακροαματικότητα στην Ελλάδα είναι ο δάσκαλος της σκηνοθεσίας Κώστας Τσαγκάρης, άνθρωπος με διεθνή ακτινοβολία και πλούσιο σκηνοθετικό ταπεραμέντο.

Εις την αυριανή εκπομπή παρουσιάζονται επίσης δύο συγκροτήματα του εξωτερικού και οι γνωστοί τραγουδιστές Τέρης Χρυσός και Αλέκα Κανελίδου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα