Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1968: Έκλεβε σάκκους πλήρεις ελαιοκάρπου

55 χρόνια πριν και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 14ης Ιανουαρίου 1968 διαβάζουμε για την κλοπή ελαιοκάρπου από χωράφια.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «ΟΡΓΑΝΑ του Αστυνομικού Τμήματος Βουκολιών έθεσαν τέρμα είς την σταδιοδρομίαν ενός πρωτοτύπου αλλά συγχρονισμένου κλέπτου, ο οποίος ελυμαίνετο την περιοχήν Βαμβακόπουλου – Γαλατά.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ περί του… οικοδόμου, ετών 22 εκ …., ο οποίος επωφελούμενος των συνθηκών με τας οποίας ένεργειται σήμερον η ελαιοσυλλογή, έκλεπτεν σάκκους πλήρεις ελαιοκάρπου των συγχωριανών του και άλλων κατοίκων της περιοχής δι’ ιδίον ώφελος.
ΟΠΩΣ ωμολόγησεν ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει αφαιρέσει συνολικών 40 σάκκους ελαιοκάρπου εκ των τόπων ελαιοσυλλογής με θύματα διάφορους κατοίκους της περιοχής Βαμβακόπουλου – Γαλατά.
Η δράσις του είχεν επισημανθή από καιρού διότι και κατά το πρόσφατον παρελθόν εγένοντο καταγγελίαι είς τάς αστυνομικάς αρχάς εκ μέρους των παθόντων, δεν υπήρχον όμως συγκεκριμένα στοιχεία είς βάρος του. Ούτος μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας απεστάλη αρμοδίως διά τα περαιτέρω»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα