Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

13ο ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ: διήμερο αθλητισμού και προσφοράς

 

Μετά από δύο δύσκολες χρονιές με περιορισμούς λόγω της πανδημίας το “Υπερκοπέλι” επανέρχεται ακόμα πιο δυνατό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε διήμερο πλέον αγώνα.
Διότι πέρυσι έγινε σε μία μόνο ημέρα χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις που είχαμε συνηθίσει ενώ πριν δύο χρόνια μονάχα σε Virtual μορφή ως e-Περκοπέλι. Μία μορφή που συνεχίζει να υπάρχει βέβαια δίνοντας το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διοργάνωση και άτομα που δεν μπορούν να δώσουν το παρών στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Η φετινή διοργάνωση έχει μάλιστα ένα επιπλέον πολύ σημαντικό κίνητρο καθώς ο κόσμος δηλώνει την ανάγκη του να αλληλοεπιδράσει σε αυτό το διήμερο αθλητισμού και προσφοράς, ξεπερνώντας όλα εκείνα τα εμπόδια που έφερε ξαφνικά ο Covid-19 στο δρόμο του.
Η κοινωνική λειτουργός του “Ορίζοντα” Ρούλα Δρακάκη σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Φέτος είναι η 13η χρονιά και μετά από αλλαγές, πανδημίες κλπ το “Υπερκοπέλι” επιστρέφει διήμερο με τις καθιερωμένες δράσεις αφού πέρυσι δεν καταφέραμε λόγω των περιορισμών να κάνουμε τα πάρτι ούτε το “Υπερκοπελάκι”. Οπότε φέτος θα γίνουν όλα ακόμα και οι “Σούπερ Ηρωες” στο τέλος της β’ ημέρας, βρίσκονται ξανά στο πρόγραμμα και μπορούν να συμμετέχουν εκεί όχι μόνο αθλητές αλλά και άνθρωποι που θέλουν να υποστηρίξουν και να δουν τους αγώνες».
Ο Μιχάλης Μουσχουντάκης (εθελοντής μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Υπερκοπελιού) συμπληρώνει και αυτός το πόσο σημαντικό είναι που επανέρχονται ξανά όλες εκείνες οι δράσεις αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης: «Το Υπερκοπέλι ξαναμπαίνει στους γνωστούς ρυθμούς που είχε και παλαιότερα, με το Υπερκοπελάκι, τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”, το πιλάφι πάρτι και τους “Σούπερ Ηρωες”. Θα είναι ένα διήμερο όλο γεμάτο δράσεις και θα υπάρχει το βράδυ κατασκήνωση στο πάρκο που γίνεται μία φορά το χρόνο στη διοργάνωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που με τον τρόπο τους μάς βοηθάνε για να γίνει το Υπερκοπέλι και να υλοποιηθεί όλη αυτή η διοργάνωση»
Οπως προσθέτει εδώ η Ρούλα Δρακάκη με την βοήθεια των χορηγών καλύπτονται ουσιαστικά τα έξοδα με αποτέλεσμα τα έσοδα να πάνε στον σύλλογο και έτσι «τα χρήματα από την κάθε συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τους αγώνες, εξ ολοκλήρου να πηγαίνει για τις ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων, των καρκινοπαθών δηλαδή που στηρίζει ο Ορίζοντας»
Αναφερόμενη στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια του “Ορίζοντα” η ίδια τονίζει ότι είναι πολύ σημαντική η προσφορά του κόσμου τόσο σε επίπεδο τοπικών επιχειρήσεων: «που με μεγάλη χαρά θέλουν να βοηθήσουν και οικονομικά και με προϊόντα για να γίνει η διοργάνωση παρότι όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της εποχής» όσο και από τους πολίτες αφού: «είναι πολύ συγκινητικό ότι έρχονται πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή διότι όπως μας λένε έχουν ανάγκη να αλληλοεπιδράσουν με άλλους ανθρώπους και να μοιραστούν τα αθλήματα. Θέλουμε να γίνουμε ομάδα- μας λένε – μέσα σε μία ημέρα αθλητισμού και προσφοράς και παράλληλα να στηρίξουν το έργο του Ορίζοντα. Διότι με την πανδημία ο κόσμος έχασε αυτή την επαφή»
Για την αθλητική παρέα του Ορίζοντα ο Μιχάλης Μουσχουντάκης επισημαίνει ότι «υπάρχει εδώ και 13 χρόνια και μαζί με τον Σπύρο τον Κουτσορινάκη που είναι ΑμΕΑ, τον συνοδεύουμε και συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες που γίνονται στα Χανιά στηρίζοντας παράλληλα όλες τις δράσεις της πόλης. Οταν μπορούμε πάμε και εκτός Χανίων και κάποιες φορές και σε ανάλογες εκδηλώσεις εκτός Κρήτης. Αλλά τα τελευταία χρόνια στηρίζουμε όλες τις αθλητικές δράσεις που γίνονται στην πόλη μας και σε γειτονικούς Δήμους. Οπως στον νυχτερινό και πρόσφατα τον δρόμο Μουσούρων.
Από την μεριά της η Κωνσταντίνα Μάρκο (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Υπερκοπελιού) αναφέρθηκε στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” και τις Virtual συμμετοχές.
«Στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” συμμετέχουν 13 σωματεία και κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει δίνοντας 5 ευρώ στο σωματείο που θέλει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή πλέον μόνο στα γραφεία του Ορίζοντα στην οδό Μανουσογιαννάκηδων 17 ενώ θα έχουμε και το πιλάφι πάρτι όπου μουσική θα παίξει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Το πιλάφι πάρτι επιμελούνται οι “Γειτόνισσες Χαλέπας” και ο σεφ Μιχάλης Λεβάκης. Παράλληλα, πραγματοποιείται ήδη από τις 23 Σεπτεμβρίου για 3η συνεχόμενη χρονιά το «e-περκοπέλι» το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.»
Να θυμίσουμε τα 13 σωματεία που συμμετέχουν στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”:
Ξενώνας η «Ηλιαχτίδα», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη», Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Συσσίτια Σπλάντζιας, Κοινωνική Κουζίνα «O Άλλος Άνθρωπος» Χανίων, «Η Καρδιά του Παιδιού», Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα