Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

12η συνάντηση σπουδαστών

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 οι αποφοιτήσαντες από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου το 1964 συναντηθήκαμε σε ταβέρνα στα τρεχούμενα, κρυστάλλινα νερά της Αργυρούπολης Ρεθύμνου για δωδέκατη φορά.
Οι συναντήσεις αυτές άρχισαν το 2007, 43 χρόνια μετά την αποφοίτησή μας και συνεχίζονται με ζήλο και θέρμη, γιατί οι συναντήσεις αυτές με τις αναμνήσεις μάς δίνουν αναζωογονητική τροφή για το υπόλοιπο της ζωής μας. Έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας μία σχέση αδελφικής και άδολης φιλίας με αγάπη, σεβασμό και αλληλοεκτίμηση.
Επικοινωνούμε όλη τη διάρκεια του έτους αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας (!) με συναδέλφους και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, σε όλη την Ελλάδα μέχρι Ξάνθη, αλλά και στις Η.Π.Α., όπου βρίσκονται οι εν ζωή συνάδελφοι και συναδέλφισσες (από τα 65 αγόρια και 41 κορίτσια απόφοιτους). Συμμετέχομε στις χαρές και συμμεριζόμαστε τις λύπες της ζωής, γιατί η χαρά διπλασιάζεται και η λύπη μοιράζεται.
Στις συναντήσεις μας συζητάμε τα νέα για όλους τους συναδέλφους-ισσες. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν ταξίδεψε κανείς και καμιά για το άλλο ημισφαίριο της ζωής. Δυστυχώς όμως την προηγούμενη χρονιά έφυγε για την αιωνιότητα το έτερον ήμισυ τριών συναδελφισσών και το δικό μου έτερον ήμισυ, η αγαπημένη μου Χρυσούλα. Συμμετείχαμε όμως στη συνάντηση και θα συνεχίζομε να συμμετέχομε, γιατί αυτό μας επιτάσσει ο δεσμός της φιλίας και της αλληλοεκτίμησης.
«Η φετινή συνάντηση ήταν η καινούρια χάντρα που προσθέσαμε στο λαμπερό γιορντάνι της διαλεχτής φιλίας μας, στη μνήμη π’ ανασταίνει τα όμορφα χρόνια της Σχολής που μέσα μας γεννήθη, συνοδοιπόρισσα πιστή, ολοζωής να μένει…» από το ποίημα της συναδέλφισσας Ελισάβετ Διαμαντάκη – Κωνσταντουδάκη «Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ», πάντα παρούσα και με τα ποιήματά της σε όλες τις συναντήσεις.
Η συνάδελφος Μαρία Ρουσάκη μας διάβασε και μας μοίρασε επίσης μια όμορφη ιστορία: «Η ΚΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΙΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ».
Δίπλα από την Αργυρούπολη Ρεθύμνης βρίσκεται η ηρωοτόκος Ασή Γωνιά Αποκορώνου. Στο μεγάλο και όμορφο αυτό χωριό είχαν υπηρετήσει δύο συναδέλφισσες, η Αθηνά Παναγιωτάκη για επτά συνεχή χρόνια και η Βαγγελιώ Ζερβάκη για δέκα χρόνια, η συντονίστρια και η ψυχή των συναντήσεών μας.
Στην όμορφη πλατεία με το μνημείο και τις προτομές των ηρώων απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ σε δύο καφενεία και μοιραστήκαμε τις αναμνήσεις μας με τους Ασηγωνιώτες.
Από εκεί αποχαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού, συν Θεώ, για το 2020.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα