Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Ενα θαύμα του Αγίου Φανουρίου

ΕΜΜ. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Το παρακάτω κείμενο είναι ενός αναγνώστη μας, που επιχειρεί να περιγράψει κάτι το απερίγραπτο. Ενα θαύμα που άλλαξε τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του:
«Μου συνέβη κάτι στη ζωή που το μόνο που νομίζω είναι ότι έχω υποχρέωση να κάνω είναι να το φωνάζω όπως λέμε.
Στις 27/7/2002 μου τηλεφώνησαν στο χωριό που βρισκόμουνα στα Χανιά. Πήγα στην Αθήνα, ο Ανδρέας, ο γιος μου, ήταν πολύ άρρωστος και το πρωί, την άλλη μέρα δηλαδή, βρισκόμουν στην Καλλιθέα των Αθηνών στο σπίτι του μικρότερου γιου μου.
Και αρχίζει να μου διηγείται τα πράγματα όπως είχαν εξελιχθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Μου λέει, λοιπόν, πατέρα, ο Ανδρέας μας τώρα και μια βδομάδα είχε κυμαινόμενο πυρετό και διάρροια, πήγε στο Τζάνειο Νοσοκομείο στις 20 του ίδιου μηνός και του είπαν ότι είναι μια εντερική ανωμαλία και ότι κανονικά πρέπει να μπει στο Νοσοκομείο. Είχε πάει μαζί ένας αδελφικός του φίλος, εν τέλει αποφάσισαν να μην μείνουν και έφυγαν μέχρι και στις 26 του ίδιου μηνός η κατάσταση η ίδια. Κατόπιν πιέσεως της γυναίκας του αποφάσισε να καλέσουν τον ίδιο φίλο και τις απογευματινές ώρες τις 26 Ιουλίου, ημέρα Αγίας Παρασκευής, πάνε στο Νοσοκομείο ´Γεννηματάς´ που εφημέρευε. Από ό,τι, λοιπόν, λέει ο συνοδός ο Ανδρέας κατά την είσοδό του στο Νοσοκομείο δεν ισορροπούσε και τόσο καλά, μόλις τον είδαν οι γιατροί διαπίστωσαν φαίνεται τη σοβαρότητα της καταστάσεως του ασθενούς που σε κάποια στιγμή βρέθηκε πάνω του όλο το τμήμα της εφημερίας των γιατρών.
Δεν άργησαν να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και λένε στη συνοδό του, ενώ ειδοποίησαν και τη γυναίκα του και τον αδελφό του. Εδώ θα προσθέσω ότι ο ασθενής έχει και δύο κοριτσάκια σε ηλικία κάτω των 5 ετών. Ο ασθενής μετά από λίγο έπεσε σε κώμα και εισήχθη στην Εντατική και από εκεί βρέθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Σισμανόγλειο οι γιατροί συνοδοί είπαν στους φίλους του ασθενή ότι εκείνη την ώρα μόνο η καρδιά λειτουργούσε μόνη της, όλα τα άλλα όργανα λειτουργούσαν με υποστήριξη.
Εγώ βρέθηκα στο Σισμανόγλειο στις 28 Ιουλίου, την άλλη ημέρα του Αγίου Παντελεήμονα, που είναι και ημέρα γενεθλίων μου, είδα τον Ανδρέα καλωδιωμένο, πρησμένο στο τριπλάσιο του φυσιολογικού όγκου, μελανιασμένα τα πόδια από τα γόνατα και κάτω και την αγωνία των γιατρών να ψάχνουν να εντοπίσουν τον ιό που προκάλεσε αυτή την κατάσταση.
Λόγω της φύσεως της δουλειάς του προσανατολίζονταν προς τη λεπτοσπείρωση.
Εν τω μεταξύ οι γιατροί δεν έμεναν με σταυρωμένα χέρια, του χορηγούσαν αντιβιοτικά.
Εν τέλει ευρέθη το μικρόβιο ´Ρητσέτσια´, ένα μικρόβιο, που, όπως μα είπαν, δεν είναι σύνηθες στον ελλαδικό χώρο.
Κάποια στιγμή χρειάστηκε να ανοιχθεί στον ασθενή τραχειοτομή.
Πέρασε ένας ακριβός μήνας μέχρι και την 26 Αυγούστου ο ασθενής δεν συνήλθε ποτέ, ενώ οι γιατροί μας συμπαραστέκονταν…
Στις 26 του Αυγούστου, στη 1 μ.μ., που ως συνήθως ενημερώνονται οι συγγενείς του ασθενούς, μπαίνω εγώ να μας ενημερώσει ο καθηγητής της Εντατικής. Η ενημέρωση, λοιπόν, ήταν ακριβώς αυτή: ´Ο ασθενής σας δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση, απεναντίας η αξονική μας δείχνει όλο και περισσότερο ότι ο εγκέφαλος πρέπει να είναι νεκρός´.
Με λίγα λόγια δεν είχαμε ούτε έστω μια απειροελάχιστη ελπίδα, αυτά έλεγαν τα όργανα, διότι, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών να τον ξυπνήσουν, ήτο αδύνατο.
Το πρωί όμως της 27ης Αυγούστου, η γιατρός της βάρδιας τον είδε να έχει ξυπνήσει. Φυσικά σίγουρα θα ξαφνιάστηκε Αυτό που του είπε ήταν ότι έχει μια καλή σύζυγο και κείνος της απάντησε με δυσκολία λόγω της τραχειοτομής… καταφατικά με ένα ´ναι´.
Την ίδια μέρα πήγα στο Νοσοκομείο με τον γιο μου Γιώργο και στις 12.30 μπήκε μόνος ο γιος μου στην Εντατική, ενώ εγώ έμεινα απ? έξω. Είχα απομακρυνθεί από την Εντατική και αίφνης βλέπω τον γιο μου να εξέρχεται δακρυσμένος!
Εγώ εκείνη την ώρα που ποτέ δεν είχα χάσει την πίστη μου, εσκέφθηκα ότι ´τελείωσε´ ή ´τελειώνει´.
Πήγα, λοιπόν, κοντά και με λυγμούς μου λέει ´πατέρα μίλησα με τον Ανδρέα´. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου!   
Πήγαμε πάλι στον ίδιο καθηγητή για ενημέρωση και αιφνιδιασμένος και αυτός μας είπε ότι υπήρχε μια γενική βελτίωση.
Ο ασθενής είχε ιαθεί εντελώς σχεδόν, εκτός από την κίνηση.
Μετά από 10 περίπου ημέρες ο ασθενής επέστρεψε στο ´Γεννηματάς´ όπου και ανήκε ως ασθενής και από εκεί στη Βούλα και μετά από κάποιο διάστημα ο Ανδρέας πήγε σπίτι του και στη δουλειά του.
Εδώ τώρα είναι για μένα το θαύμα, στο χωριό που βρισκόμουν στα Χανιά, κάποιο βράδυ ένα αόρατο πουλί ήθελε να μπει στο σπίτι με κραυγές που δεν έχω ξαναακούσει στη ζωή μου και αόρατο εξαφανίστηκε. Ακόμη το σημαντικότερο είναι ότι το ξημέρωμα που ξύπνησε ο Ανδρέας, εγώ την ίδια νύχτα είδα στον ύπνο μου έναν Ρωμαίο στρατιώτη, εγώ σαν πιστός Χριστιανός, αλλά δεν πάω τακτικά στην εκκλησία, δεν ήξερα την εικόνα του Αγίου Φανουρίου και μάλλον τον νόμιζα υπερήλικα Αγιο. Τον είδα πάνω από κάτι σαν κατεδαφισμένο σπίτι ούτε μου μίλησε ούτε τίποτε.
Μες τη χαρά μας, λοιπόν, εκείνη την ημέρα κάποια γυναίκα είπε ότι είναι του Αγίου Φανουρίου και έπρεπε να πάμε να ανάψουμε ένα κερί.
Πήγαμε, λοιπόν, στο Περιστέρι σε έναν ναό του Αγίου Φανουρίου και εκεί σκύβοντας να προσκυνήσω είδα στην εικόνα τον Ρωμαίο στρατιώτη που δεν ήταν άλλος από τον Αγιο Φανούριο, μεγάλη η Χάρη του και δοξασμένο το όνομά Του.
Εγώ λέω ο Αγιος Φανούριος που ξημέρωνε η γιορτή του έκανε το θαύμα και γύρισε στη ζωή τον γιο μου.
Δεν θέλω να πείσω κανένα ότι είναι θαύμα. Απλά το έζησα, το ζω και θα ευχαριστώ τον Θεό και τον Αγιο κάθε ώρα.
Το μόνο τάμα που έκανα στον Αγιο είναι να το μάθουν πιο πολλοί, αν και ο Αγιος -φυσικά- δεν έχει ανάγκη τη δική μου προβολή».

26 Comments

 1. Παραμονη, ξημερωνοντας η γιορτη του Αγιου Φανουριου του 1993, τοτε εγω ημουν 10ετων, παρουσιαστηκε και σε δικο μου ανθρωπο, που την ημερα της γιορτης του Αγιου θα εκανε χειρουργειο 5-6ωρων περιπου..

 2. Άγιος Φανούριος. Μέγας άγιος. Σήμερα το απόγευμα πήγα σε μια εκκλησούλα του που είναι σχετικώς κοντά στο σπίτι μου και άναψα ένα κεράκι στη χάρη του και του εξήγησα το πρόβλημά μου. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει όπως βοηθάει όλους που με πίστη τον επικαλούνται.

 3. Είναι από τους Αγίους που τον επικαλούμαι καθημερινά. Ότι και να τον έχω παρακαλέσει να μου φανερώσει, πάντα είτε με όνειρο είτε με ιδέες που μου μπαίνουν στο μυαλό μου τα φανερώνει. Μεγάλη η χάρη του!!!

 4. Μέγάλος άγιος ο Άγιος Φανούριος, τον πιστεύω ακλόνητα και τον επικαλούμαι πάντοτε στις δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Ας έχει ‘ολος ο κόσμος και εμένα η οικογένειά μου την ευλογία Του και την μεσιτία του προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστόν. Αμήν

 5. Μεγαλη η χαρη του!Ενα πρωι πηγα να σηκωσω το παιδι μου που ηταν 8 μηνων και το ποδαρακι του ακουμπισε στο δεξι μου στηθος και πονεσα λες και καποιος μου εβαλε ενα καρφι αμεσως επιασα εκει και βρηκα ενα ογκο, και αρχισε η οδησια.Γιατροι, εξετασεις , μαστογαφιες ,μεχρι που βγηκε η αποφαση να εγχειριστω χωρις να ξερουν τι ειναι γιατι ο ογκος ηταν συμπαγης και να κανουν εξεταση παρα μονο εγχειρηση και βιαψια . Εφτασε η ωρα να μπω χειρουργειο την που βγηκα στο διαδρομο ηταν μια γυναικα και πουλουσε εικονες κακ βλεποντας την μαννα μου που εκλαιγε,γιατι ο γιατρος ειχε πει να ειμαστε ετοιμοι γιατι μπορει να γινει μαστεκτιμη,μου εριξε επανω μου ενα εικονακι και ηταν ο Αγιος Φανουριος που γιορταζε εκεινη την ημερα. Το κρτησα μεχρι να μπω μεσα και παρακαλουσα τον Αγιο να εχω καλα αποτελεσματα .Και ω! του θαυματος σε μια ωρα ανοιξε η ποτρα και ειπαν στον ανδρα μου οτι ειμαι καλα εκαναν και ταχεια βιοψια και δεν ειναι καρκινος.Απο τοτε παντα επικαλουμε τον Αγιο στη δυσκολη στιγμη μου και ειμαι σιγουρη οτι θα με βοηθησει.ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

 6. ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ.ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ.ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΚΛΑΙΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΙ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΦΑΝΟΥΡΙΟ.Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΕ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ.ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΑΓΟΡΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΑΜΕ ΓΕΩΡΓΙΟ-ΦΑΝΟΥΡΙΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ.ΕΚΑΝΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ.ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΟΘΗΚΗ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΣΕ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΟΥΜΕ.ΧΙΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ.ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ.ΕΧΕ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΣΟΥ.ΕΥΛΟΓΙΑ.

 7. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ!!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΙΤΟΥΛΕΣ!!!!ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

 8. ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΥΤΑΡΑ.ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ .ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ

 9. ΚΥΡΙΑ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 50-50 ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ Ε[ΙΣΤΟΛΗ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ.Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΡΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΒΑΘΙΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ.ΠΙΣΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ.

 10. και γω σε μια δυσκολη στιγμη ζητησα τη βοηθεια του και τη ελαβα με ολη τη μεγαλοπρεπεια του…δοξασει το ονομα του…προσευχηθητε η πιστη και η προσευχη κινει βουνα,,,,δοξασει,,

 11. ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ.ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ.ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΨΗΧΕΣ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΟΞΑΖΩ ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΕ.ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

 12. ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ . ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΞΑΖΩ ΟΣΟ ΖΩ.

 13. Αγιε μου Φανούριε σε ευχαριστώ και σε δοξαζω!! όσες φορες σε επικαλέστηκα παντα ήσουν εκει και με βοηθούσες..ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ.

 14. πιστεύω αυτά που γράφει ο κύριος Εμμανουήλ,
  ήταν δίπλα μου ο Άγιος Φανούριος μου κρατούσε το χέρι όταν οι γιατροί στην Αμερική αφαιρούσαν τον τεράστιο όγκο από την βάση του εγκεφάλου μου, έγινα εντελώς καλά παρά και τα εγκεφαλικά που είχα πάθει, μόνο κάτι ψιλοπροβληματάκια με την όραση και τον προστάτη που είναι πταίσματα ενώ μπορεί να έμενα και ανάπηρος εώς και να χαιρέταγα εντελώς..
  και όχι μόνο, τον πιστεύω και τον προσκυνώ από μικρό παιδί που έχω καταλάβει ότι μου έχει φανερώσει την παρουσία του…
  να τον τιμάτε, να τον αγαπάτε, να τον πιστεύετε, να τον εκτιμάτε, διότι με την χάρη της Αγίας Τριάδος και της Παναγιάς του έχει δοθεί το χάρισμα να κάνει θαύματα και να επεμβαίνει όπου αυτός κρίνει ότι είναι αναγκαίο…

 15. Εχω κ εγω να διηγηθω ενα θαυμα του αγιου φανουριου..ειμαι 22 ετων και εχω δωσει 3 φορες πανελληνιες το 2011 το 2012 το 2013…σκοπος μου ηταν να πετυχω ως πρωτο στοχο την ιατρικη η ως δευτερο τη βιολογια..τρεφω ιδια αγαπη και για τα δυο..παρολα αυτα δεν τα καταφερα και περασα σε ενα χαμηλοβαθμο τει την πρωτη φορα και τις αλλες δυο περασα χημικο..παρ ολα αυτα η σχολη δε μου αρεσε κ ημουν ασυνεπης κ χρωστουσα πολλα μαθηματα
  .μεσα μου ειχα μεγαλη πικρα..στις 26 αυγουστου του 2014 η μητερα μου παθαινει αποκολληση αμβιφληστροειδους κ κοντεψε να τυφλωθει..27 αυγουστου παμε να αναψουμε κερι στον αγιο φανουριο στην παλια πολη της ροδου κ λιγες ωρες μετα παμε αθηνα για χειρουργειο..λιγες ωρες πριν το χειρουργειο πανω στη συζητηση μου λεει η μητερα μου: παιδι μου παραμονη του αγιου εχασα μερικως την οραση μου κ ανημερα τυφλωθηκα απι το ενα ματι…φετος τη μερα της γιορτης του αγιου πηραμς μεγαλη πικρα αλλα να θυμηθεις του χρονου θα μας δωσει μεγαλη χαρα…ερχεται ιουνιος του 2015,μου τηλεφωνει ο κολλητος μου φιλος και χαριτολογωντας με ενημερωνει οτι το εξεταστικο συστημα αλλαξε κ εγινε ευνοικοτερο δινοντας μου την ιδεα να δωσω τεταρτη φορα..εγω δισταζα και τον εβαλα να ζητησει εκεινος απο Το Θεο ενα σημαδι ξεκαθαρο..κ εκεινος μου ειπε οτι θα κανει το εξης..θα αναψει το καντηλακι του σπιτιου του..αν καει ολο το λαδι να ξαναδωσω..αλλιως οχι..αναβει τοτε το καντηλακι μπροστα απο τον ταξιαρχη…περνα μια μερα και σβηνει το καντηλει χωρις να εχει απορροφηθει το λαδι..στενοχωρεθηκα..τοτε την αλλη μερα αναβει κ δευτερο..κ λεει αγιε φανουριε το αναβω στο ονομα σου..δειξε σημαδι…αναβει το καντηλακι κ την αλλη μερα εσβησε αλλα αυτη τη φορα ειχε πιει ολο το λαδι..κ μου λεει ο κολλητος μου οτι αυτο ισως σημαινει οτι θα περασω με τη βοηθεια του αγιου στη δευτερη μου αγαπη τη βιολογια..αλλα κρατησαμε κ το σημαδι του ταξιαρχη να μη ξαναδωσω πανελληνιες..παιρνω τηλ τυχαια ενα καθηγητη μου και μου προτεινει να κανω 10%….που ειναι μια αιτηση για μεταπηδηση απο μια σχολη σε αλλη χωρις εξετασεις…ετσι αποφασιζω να μη δωσω πανελληνιες οπωε εδειξε κ ο ταξιαρχης αλλα να κανω 10%….ανακοινωνεται οτι τα αποτελεσματα θα βγουν 25 αυγουστου…ειχα ελαχιστες ελπιδες..κανεις δεν το πιστευε…τελικα βγαινουν 26 αυγουστου παραμονη του αγιου φανουριου…..περασα βιολογια!!!!!!ενα χρονο μετα μου εφερε τη χαρα μετα τη μεγαλη πικρα!!θαυμα!ολοφανερο! Σ ευχαριστω!

 16. Μεγαλη η χαρη του και η δοξα του,οτι εχω επικαλεσθει και τα πιο απλα πραγματα ειναι εδω!!!!Ας ειναι ευλογημενο το ονομα του και να μεσιτευει για ολον τον κοσμο και για την οικογενεια μου στον Κυριο ημων Ιησου Χριστο και στην Υπεραγια Θεοτοκο,να δινει υγεια και χαρα σε ολους!!!!!

 17. Δεν ζω στην Ελλάδα, το που όμως δεν έχει σημασία. Βρέθηκα χωρίς δουλειά, και οι αρνήσεις έπεφταν σαν χαλάζι. Ή ξαδέλφη μου, ( ούτε αυτή ζει στην Ελλάδα, αλλά σε διαφορετική χώρα απ’οτι εγώ) μου είπε να φτιαξω μια φανουρόπιτα, να τη σταύρωσω πριν την ψησω και να προσευχηθω να μου δείξει ο Άγιος Φανούριος που σφαλλω και με απορρίπτουν στις συνεντεύξεις. Ήταν Σάββατο. Βρηκα τη συνταγη στο ιντερνετ κι εκανα την πιτα και τη σταύρωσα. Τη Δεύτερα είχα μια συνέντευξη, αλλά όλα έδειχναν ότι πήγαινε για ναυάγιο. Ήταν άλλωστε από εκείνες που αν περάσεις την πρώτη, ακολουθεί κσι δεύτερη, πιο δύσκολη.
  Πήγα χωρίς να ελπίζω. Το ίδιο βράδυ μου τηλεφωνησαν πως με προσλαμβάνουν. Νομίζω ότι αυτό τα λέει ολα.

 18. ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

 19. Η ορθοδοξη πιστη ειναι η μονη αληθινη πιστη. Ας κανουμε καθε μερα τον Σταυρο μας και ας παρακαλαμε την Υπεραγια Θεοτοκο να μας λυπηθει για αυτα που ερχονται

 20. Mεγαλη η χαρη του αγιου Φανουριου,πιστευω και αγαπω το Θεο,μεχει βοηθησει παρα πολύ στη ζωή μου προσευχομαι με ζέση σολους τους αγιους και στην παναγια, αναμεσα σαυτους και στον αγιο Φανουριο, μακαρι να φανερώσει τα καλλύτερα στα παιδια μου και εισακουστει η
  παρακληση μου…

 21. Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΌ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΕ ΦΑΝΟΥΡΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΗΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΟΤΑΤΕΥΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΓΙΕ ΦΑΝΟΥΡΙΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΖΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΑΜΗΝ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΑΓΙΕ ΦΑΝΟΥΡΙΕ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες