27.4 C
Chania
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025

Μέρες χορού, μέρες γιορτής

Στο 3ο «Dance Days Chania 2013» με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων χορογράφων και χορευτών
H καρδιά του σύγχρονου χορού χτυπά από σήμερα και για 9 ολόκληρες ημέρες στα Χανιά. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Dance Days Chania 2013», που εγκαινιάζεται απόψε, στις 9.30 μ.μ., στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, με την παράσταση της ομάδας «Aelion» από την Κύπρο, συνολικά 19 χορογράφοι και 15 ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ταξιδέψουν το κοινό με μόνη πυξίδα τη συγκίνηση. Παράλληλα, από σήμερα και έως την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια, προβολές ταινιών και διαλέξεις από διακεκριμένους χορογράφους, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη μοναδική γιορτή χορού. Μια γιορτή που, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της, αυτό που υπόσχεται και προτείνει είναι μια απογείωση από το γκρίζο των καιρών…   

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία των εκδηλώσεων, οι «Διαδρομές» συνάντησαν την «ψυχή» του «Dance Days», καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ και υπεύθυνη του Συλλόγου Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού «Συν-Κίνηση», Σοφία Φαλιέρου, η οποία με αρωγούς και συνοδοιπόρους τον Δήμο Χανίων και τον Σύνδεσμο για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη – Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, την υποστήριξη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, αλλά και -κυρίως- τη βοήθεια ενός μεγάλου αριθμού εθελοντών, κατάφεραν να κάνουν από όνειρο πραγματικότητα αυτήν τη γιορτή χορού, η οποία αισίως πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχή χρονιά…  

ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ?90
«Ο θεσμός του ´Dance Days´ έκανε πρεμιέρα το 2011 και υλοποιείται για 3η συνεχή χρονιά υποδεχόμενο καλλιτέχνες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Ωστόσο, παρότι η αρχική ιδέα ξεκίνησε από εμένα, το Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς καθώς υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που πίστεψαν και δούλεψαν γι? αυτό το εγχείρημα με πολλή αγάπη», σημείωσε αρχικά η κα Φαλιέρου, ενώ ερωτηθείσα για το ποια ανάγκη γέννησε αυτή τη διοργάνωση γύρισε το ρολόι του χρόνου πίσω στη δεκαετία του ?90: «Η δασκάλα μου η Εφη Καλούτση είχε ξεκινήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Εκφραστικού Χορού στα Χανιά τη δεκαετία του ?90 και θεωρώ ότι οφείλουμε πάρα πολλά σε αυτό. Τότε είχαν έρθει παραστάσεις απευθείας από το εξωτερικό, οι οποίες δεν είχαν ανέβει καν στην Αθήνα. Ολο αυτό θα λέγαμε ότι ´μπόλιασε´ την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους του χορού στα Χανιά. Δυστυχώς, όμως, παρότι η πρωτοβουλία εκείνη είχε ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έγιναν μόλις 4 διοργανώσεις. Η απουσία αυτή άφησε ένα πολύ μεγάλο κενό σε ό,τι αφορά τα χορευτικά δρώμενα της πόλης. Επρεπε, λοιπόν, αυτό το κενό να καλυφθεί καθώς έλειπε η επικοινωνία με τους άλλους χορευτές σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι».

«Ο ΧΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ»
Συγχρόνως, όπως ανέφερε η κα Φαλιέρου, τη διοργάνωση του «Dance Days Chania» τροφοδότησε η ανάγκη των ομάδων χορού του κέντρου, αλλά και του εξωτερικού, να ταξιδέψουν την τέχνη τους στον υπόλοιπο κόσμο για να επικοινωνήσουν με άλλες ομάδες, αλλά και να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό.   
«Μέχρι πρότινος στην Ελλάδα χορός υπήρχε ουσιαστικά μόνο μέσα από το Φεστιβάλ του Σωματείου Χορογράφων στην Αθήνα, το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και το Φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Ετσι όλοι οι άνθρωποι του χορού άρχισαν να νιώθουν σταδιακά την ανάγκη να αποκεντρωθούν γιατί τα μέσα περιορίστηκαν πολύ και είτε δεν είχαν πια τη δυνατότητα να νοικιάζουν χώρους για να δείξουν τη δουλειά τους είτε το Φεστιβάλ των Αθηνών, επειδή συρρικνώθηκε, δεν μπορεί να δεχτεί όλες τις ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό και ξεκινώντας με μια εντελώς παρεΐστικη διάθεση η πρότασή μας ήταν ότι ο χορός οφείλει να ταξιδέψει και οι δημιουργοί του χορού όχι μόνο να ονειρεύονται, αλλά να βρίσκουν νέους χώρους να δείχνουν τα όνειρά τους, να εξελίσσουν την τέχνη τους και παράλληλα να εκπαιδεύουν το κοινό στις νέες μορφές τέχνης. Βέβαια αυτό προϋποθέτει μία διάθεση για συμπράξεις, διότι σε αυτή ειδικά την περίοδο, αν δεν υπάρχουν συμπράξεις, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την εσωστρέφεια που μας περιβάλλει εμείς οφείλουμε να αντιτάξουμε νέες μορφές επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην τέχνη», τόνισε η κα Φαλιέρου.

«ΠΡΟΙΚΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Με οδηγό αυτή τη φιλοσοφία το Φεστιβάλ ξεκίνησε δειλά το 2011, ωστόσο, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του χορού, αλλά και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία.  
«Στόχος μας ήταν από την αρχή να δώσουμε στέγη σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες και μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να φέρουμε όλες τις ομάδες που ζητούν να κατέβουν. Είναι καταπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2011 ξεκινήσαμε με 4 συμμετοχές, πέρυσι είχαμε 17 αιτήσεις και φέτος οι αιτήσεις μας ήταν 40. Από αυτές, δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε μόνο τις 16, αφού λόγω εξαιρετικά περιορισμένου μπάτζετ δεν είχαμε τη δυνατότητα για παραπάνω. Ωστόσο, χαρακτηριστικό της διάθεσης και της ανταπόκρισης που υπάρχει είναι ότι ήδη έχουμε την πρώτη αίτηση συμμετοχής για το 2014 από την Αυστρία. Αυτό είναι πολύ μεγάλη χαρά για εμάς», σχολίασε η κα Φαλιέρου, ενώ στην παρατήρησή μας ότι με έναν τρόπο το Φεστιβάλ ήδη δημιουργεί μια «προίκα» για τα Χανιά και την πολιτιστική ζωή της πόλης σημείωσε: «Ολο αυτό δεν το κάνουμε για να προβάλουμε τους εαυτούς μας. Αυτό που μας ανατροφοδοτεί είναι η μεγάλη χαρά των ανθρώπων που έρχονται ξέροντας εξ αρχής ότι τα μέσα μας είναι περιορισμένα. Ξέροντας για παράδειγμα ότι θα φιλοξενηθούν σε σπίτια, κάτι που κάνουμε για 48 άτομα, ενώ για πρώτη φορά φέτος μπήκε στο παιχνίδι και η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων που θα φιλοξενήσει 8 άτομα. Σιγά – σιγά, λοιπόν, αρχίζει η πόλη να μπαίνει στον ρυθμό και αισθανόμαστε ότι κάτι χτίζεται. Επίσης, ο Δήμος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και το Βενιζέλειο Ωδείο συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση, ενώ φέτος και οι χορηγοί ήταν πολύ περισσότεροι από πέρυσι. Και είναι πολύ συγκινητικό ότι υπάρχουν ομάδες από το εξωτερικό που δηλώνουν συμμετοχή για τα επόμενα φεστιβάλ ψάχνοντας από τώρα να βρουν τρόπο να έρθουν χωρίς να μας επιβαρύνουν οικονομικά. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του χορού έχει ανάγκη να επικοινωνήσει, να δηλώσει ´παρών´ ως μια μορφή αντίστασης σε αυτά που συμβαίνουν».

«ΧΟΡΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»
Ρωτήσαμε την κα Φαλιέρου για την εκπαιδευτική διάσταση του Φεστιβάλ καθώς μέσα από τα σεμινάρια, τα εργαστήρια και τις προβολές ταινιών οι άνθρωποι του Φεστιβάλ καλούν το κοινό να συμπράξει μαζί τους. «Αυτό το άνοιγμα προς το κοινό είναι το καινούργιο στοιχείο του φετινού Φεστιβάλ θέλοντας να μεταφέρουμε ακόμα περισσότερο τη διάθεση της γιορτής. Ετσι, ενώ πέρυσι είχαμε 2 διαλέξεις, φέτος είναι 4, αντίστοιχα στα σεμινάρια πέρυσι είχαμε 1 και φέτος 3, ενώ σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια πέρυσι δεν είχαμε κανένα και φέτος έχουμε 5. Ο κόσμος τα ζητά έντονα και η δική μας πρόθεση ήταν να μην αποκλείσουμε κανένα, αλλά το κοινό να είναι συμμέτοχος και να υπάρχει διάδραση», εξήγησε η κα Φαλιέρου και πρόσθεσε: «Εμείς αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε σαν μήνυμα στο κοινό είναι ότι, όταν πάψουμε να ονειρευόμαστε, παύουμε ουσιαστικά να ζούμε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε επαφή με τα όνειρά μας, να μοιραζόμαστε τη φαντασία μας, να δείχνουμε αξιόλογες δουλειές ανθρώπων που έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου για να συμμετάσχουν. Θέλουμε να δώσουμε μια πνοή χαράς, αισιοδοξίας και προβληματισμού. Οχι όμως μαύρου προβληματισμού, αλλά ενός προβληματισμού που θα δίνει μια άλλη πνοή στην καθημερινότητά μας, που και θα μας βγάζει από την εσωστρέφειά μας».
Κλείνοντας τη συζήτησή μας ρωτήσαμε την κα Φαλιέρου αν υπάρχει κάποια υπόσχεση που να δίνει το Φεστιβάλ: «Δεν υποσχόμαστε τίποτα σε κανένα. Η πρότασή μας είναι ´χορέψτε γιατί χανόμαστε´. Κι επειδή ο χορός είναι συμμετοχική τέχνη, είναι η τέχνη μέσα από την οποία δεν φοβάται να εκδηλωθεί ο άνθρωπος είτε στη χαρά είτε στο πένθος είτε στην αγωνία του, καλούμε τον κόσμο να έρθει και να χορέψει μαζί μας».

«Standchen»

Το χορογραφικό έργο «Standchen», που ανοίγει σήμερα το Φεστιβάλ, διαχειρίζεται τα όρια της ατομικότητας και του κέντρου και τα οπτικά χαρακτηριστικά που αφορούν το παρελθόν και το μέλλον, δημιουργώντας έναν δυναμικό και σουρεαλιστικό κόσμο όπου η βίαιη ομορφιά συναντά τη σκοτεινή αντίληψη της ζωής. Διάρκεια: 25 λεπτά, χορογραφία: Φωτεινή Περδικάκη, ερμηνεία: Φώτης Νικολάου, Ράνια Γλυμίτσα, Hamilton Monteiro.  

«Near»

«Στις αρχές του χρόνου οι άνθρωποι ήταν σφαιροειδή ανδρόγυνα όντα με δύο πρόσωπα, δύο γεννητικά όργανα και οκτώ άκρα. Τα πλάσματα αυτά ήταν τόσο δυνατά που ο Δίας αποφάσισε να τα σκίσει στα δύο με ένα κεραυνό Εξ ενός δύο. Τα δύο μας κομμάτια ονομάζονταν ημίτομα και ο Απόλλωνας τα έραβε ενώνοντας τα τελειώματα στον αφαλό. Οι άνθρωποι είναι μισοί – Ημίτομα που προσπαθούν να ολοκληρωθούν στην αρχική τους ενότητα αναζητώντας το άλλο τους μισό. Ο πόθος για το ολόκληρο κι η ορμή μας να επιστρέψουμε στην πρωταρχική μας φύση ενώνοντας τα 2 μισά σε ένα ολόκληρο». Η παράσταση «Near», διάρκειας 18 λεπτών, παρουσιάζεται τη Δευτέρα από την ομάδα SaLtaTor. Ερμηνεύουν οι Καρούνης Γιάννης και Κοϊμτζή Νικόλ, ενώ η μουσική είναι του Νίκου Πεταβρίδη.

«1nflow»

«Το έργο προτείνει μέσα από πρωτογενείς αισθήσεις ένα πέρασμα, μια αλλαγή στις μικρές μας συνήθειες που ξεγλιστρούν μέσα από τον μικρόκοσμό μας στον μακρόκοσμο σχηματίζοντας τις πάγιες ιδέες που έχουμε για την ´καθημερινή ζωή´, τις ´σχέσεις´ και το ´σύστημα´. Αλλά πώς ζεις μια ιστορία μέσα από τον χορό;». Στην παράσταση «1nflow», διάρκειας 48 λεπτών, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, χορογραφεί ο Hamilton Monteiro, ερμηνεύουν ο ίδιος με την Εμμανουέλα Κορκή, ενώ τσέλο παίζει ο Γιώργος Ταμιωλάκης.

«Το στρώμα»

«Ενα έργο με αναφορές σε χαρακτηριστικά στοιχεία του διαταραγμένου χαρακτήρα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και ουσιαστικές επιρροές από τον συνολικό ρυθμό – δομή που εμφανίζει τις τελευταίες 2 εκατονταετίες, θα προσδώσουν την ´ελληνικότητα´ στις δράσεις του ατόμου και στις σχέσεις που θα αναπτύξει με το αντικείμενο – στρώμα. Η κυρίαρχη εικόνα ενός λαϊκού σώματος, πότε αθώου και πότε σαθρού, εξελίσσεται, μεταβάλλεται, αλλά και επαναλαμβάνεται, διακοπτόμενη από στιγμές αναφοράς σε κεντρικές πολιτικές φυσιογνωμίες, για να καταλήξει σε ένα νωθρό λαϊκό σώμα». Η παράσταση «Το στρώμα» (διάρκεια 70 λεπτών) από την ομάδα «Αμάλγαμα», σε χορογραφία της Μαρίας Γοργία, ερμηνεία του Σταύρου Αποστολάτου και διεύθυνση παραγωγής του Μιλτιάδη Φράγκου, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου.

«Penelope»

«Η Πηνελόπη του Οδυσσέα συναντάει μία σύγχρονη Πηνελόπη, μία Πηνελόπη ´σκόνη από τα αφυπνισμένα της όνειρα´. Μία Πηνελόπη που κουβαλάει τους δικούς της Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Ενα ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν, σε μνήμες ´θαμμένες´ στη γυναικεία ψυχή που κερδίζουν την ευκαιρία να ακουστούν για μια τελευταία φορά». Η Αθανασία Κανελλοπούλου χορογραφεί και ερμηνεύει την παράσταση «Penelope» που παρουσιάζεται αύριο το βράδυ στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Τη μουσική έχει γράψει ο Mario Sammut, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει κάνει ο Mathew Pandolfino, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Jimmy Grima. Διάρκεια: 45 λεπτά.

«Rosa»

«Στην αρχή ήταν η εικόνα, η μάσκα, η εμφάνιση. Η ´Rosa´ γεννήθηκε από την επιθυμία να δουλέψω πάνω σε ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα με τον εαυτό τον οποίο η κοινωνία μάς εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Κρυβόμαστε πίσω από μάσκες, για να επιβιώσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί… Τελικά γνωρίζουμε το αληθινό μας πρόσωπο; Πότε φοράμε τη ´μάσκα´ και πότε είμαστε «εμείς»;  Η ´Rosa´ γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια, αναμνήσεις. Σαν αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου… Παρελθόν δεν υπάρχει πια. Ούτε μέλλον. Η ´Rosa´ και κάθε Rosa είναι εδώ, υπάρχει δίχως μάσκα, γυμνή, βρίσκει επανειλημμένα την ηρεμία, το χαμόγελο, τη γαλήνη μέσα της και αναγεννιέται μέσα στην κοινωνία», σημειώνει η διεθνούς φήμης χορογράφος Nina Dipla για την παράσταση ´Rosa´ (διάρκεια 40 λεπτών, Μουσική: K. Bjonstad, sons de la nature, fado) που έχει χορογραφήσει και θα ερμηνεύσει αύριο στην αίθουσα του Βενιζέλου Ωδείου Χανίων.

«Moments»

«Summer moments. Ενα απόσπασμα του έργου ´moments´. Ανάμνηση ζεστού αέρα, με γήινες μυρωδιές. Γεύσεις δροσιάς, συναισθήματα που γεννιούνται από πρωτόγονα ένστικτα. Αισθήσεις που στήνουν χορό ζητώντας έξοδο. Αναζήτηση του αγνώστου και οικείου που καλεί σε συμπόρευση». Η παράσταση «Moments» ανεβαίνει την ερχόμενη Τετάρτη από την ομάδα «Συν-κίνηση» σε χορογραφία της Σοφίας Φαλιέρου και των ερμηνευτών Μαρίνα Σκουτέλα και Αντώνη Καστρινάκη. Μουσική: Χρήστος Γαρμπεδάκης, κοστούμια: Ioanna Kourbela by Hamam.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
(Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων)
20/7, 9.30 μ.μ.: Aelion, «Standchen»
21/7, 9.30 μ.μ.: Nina Dipla, «Rosa»
21/7, 10.30 μ.μ.: Athanasia Kanellopoulou, «Penelope»
22/7, 9.30 μ.μ.: 1nflow dance project, «1nflow»
22/7, 10.30 μ.μ.: SaLtaTor, «Near»
23/7, 7 μ.μ.: Athens Dance Video Project
23/7, 9.30 μ.μ.: Αμάλγαμα, «Το στρώμα»
24/7, 9.30 μ.μ.: Συν-κίνηση, «Moments»
24/7, 10 μ.μ.: Tilt, «Tango 4 Three»
24/7, 10.30 μ.μ.: Λυδία Λίθος-Torus knot, «Οι τρεις σωματοφύλακες»
25/7, 9.30 μ.μ.: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, «Ασκήσεις ετοιμότητας»
26/7, 9.30 μ.μ.: ΑγγελόΣκονη, «Traces»
26/7, 10.30 μ.μ.: Φυσαλίδα, dance videos & dance film «Ρυτίδες και όνειρα»
27/7, 7 μ.μ.: Μικρές διαλέξεις στην πράξη
27/7, 9.30 μ.μ.: Κι όμΩς κινείται, «il PaRRaiso»
27/7, 10.30 μ.μ.: Vagelis Telonis, «Alexander?s Pet»
28/7, 9.30 μ.μ.: Andonis Foniadakis, «All things are quite silent»
Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά, ανέργων: 5 ? η παράσταση, 28 ? διαρκείας για 4 μέρες. Κανονικό: 10 ? η παράσταση, 15 ? οι δύο παραστάσεις, 40 ? διαρκείας για 4 μέρες, 70 ? διαρκείας για 8 μέρες.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
27/7, 7 μ.μ.: Μικρές διαλέξεις στην πράξη
Αίθουσα: «Αλίκη Βατικιώτη», Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
? «ΟΝ», η ψυχοσωματική ενεργοποίηση μέσω της κίνησης, με τις Ρένα Κωνσταντάκη και Στέφανι Τσάκωνα.
? «Ο φόβος της γελοιότητας στην τέχνη», με τη Μαρίνα Μαυρογένη.
? «Εκφραστικός χορός, η τέχνη του να μπορείς να αλλάζεις», με τη Σοφία Φαλιέρου.
? «Ο ελέφαντας και εγώ», με τον Ιάσονα Μιχαηλίδη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
? 21/7: Καρούνης Γιάννης, τεχνικό μάθημα.
? 22/7: Athanasia Kanellopoulou, τεχνικό μάθημα.
? 23/7: Hamilton Monteiro, contact improvisation.
? 25/7: Vagelis Telonis, τεχνικό μάθημα.
? 26/7: Σουγιουλτζή Χριστίνα, τεχνικό μάθημα.
Το κάθε εργαστήριο θα διαρκεί μιάμιση ώρα, 6 – 7.30 μ.μ. και θα πραγματοποιείται στο studio «Συν-κίνηση», Ελ. Βενιζέλου 89, Χανιά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
? Andonis Foniadakis, 20 – 22/07, 10 π.μ. – 12 μ.
Τεχνικό μάθημα βασισμένο πάνω στη χορογραφική έρευνα του Αντώνη Φωνιαδάκη.
? Nina Dipla, 23 – 25/7, 9.30 π.μ. – 12.30 μ.
Η μέθοδος της Νίνα Δίπλα, εμπνευσμένη από τις διδαχές της Folkwang Hochschule, Pina Bausch εστιάζει στο βάρος, την ενέργεια, την αναπνοή και την ποιότητα της κίνησης.
? Ιρις Φουστέρη, 24 & 25/7: 1 – 2.30 μ.μ., 26 και 27/7: 10 π.μ. – 12 μ.μ.
Προσέγγιση στις βασικές αρχές της τεχνικής Graham και εξοικείωση με όρους όπως: contraction, release, spirals, triplets, tilts. Μία πολύ δυναμική τεχνική, με έμφαση στη χρήση και την εκφραστικότητα του κορμού, που αποτέλεσε το μεταίχμιο μεταξύ παλαιού και νέου και κυριάρχησε στο μοντέρνο κίνημα της ιστορίας του χορού.
Πληροφορίες/συμμετοχές για σεμινάρια και εργαστήρια,
τηλ.:6945793984, 6944760904 και www.facebook.com/dancedayschania


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα