Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

125 χρόνια από τη Μάχη του Δρομονέρου

Με μια σεμνή τελετή στο μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Ελισαίου, στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού Κολυμβαρίου, ο Δήμος Πλατανιά τίμησε τους αγωνιστές της μάχης του Δρομονέρου.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Αρχοντάκης Χρήστος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές, των οποίων ο αγώνας είναι μάθημα ζωής τις επόμενες γενιές.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Γιακουμάκης Γιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό της μάχης που έγινε πριν από 125 χρόνια, το 1896 και αποτέλεσε ορόσημο για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την Κρήτη. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζυμβραγού κ. Στράτος Ξανθουδάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνι, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Στην  εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.

 

Εσεις γνωρίζατε ότι το 1979, στα Χανιά υπήρχε ιδιωτική σχολή στην οποία η εισαγωγή των σπουδαστών γινόταν μέσω των πανελληνίων;
Περισσότερα για την εισαγωγή των σπουδαστών και σπουδαστριών στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας τη δεκαετία του ’70 “Στο Αρχείο ” με την Βασιλική Τωμαδάκη και τον Νεκτάριο Κακατσάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες