Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Προς αναγνώριση το χανιώτικο κάστανο;

«Η πρόταση για την αναγνώριση του «Ορεινού Κάστανου Χανίων  Κρήτης» ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), θα εξεταστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα προωθηθεί το ταχύτερο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τη δέσμευση αυτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη εξασφάλισαν χθες ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Χανίων κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον υπουργό στην Αθήνα.
Ο κ. Σκουλάκης παρέδωσε στον υπουργό τον φάκελο με την ολοκληρωμένη μελέτη για την αναγνώριση του επονομαζόμενου ´Ορεινού Καστάνου Χανίων Κρήτης´, ως προϊόν ΠΟΠ, που συνέταξε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Χανίων .
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «το Ορεινό Κάστανο Χανίων αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και διακρίνεται για τα ιδιαίτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μια από τις εξαιρετικές ποικιλίες καστανιάς στη χώρα μας». Πρόσθεσε δε ότι «η πολιτική του Υπουργείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη και κατοχύρωση των ποιοτικών μας προϊόντων και μάλιστα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, που τους προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε όφελος των παραγωγών και του τόπου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα