Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σώμα – Οθόνη

Το πεδίο διάδρασης του σώματος και της οθόνης αλλά και του εικονικού και του πραγματικού διαπραγματεύεται η έκθεση ´Σώμα -Οθόνη, Γυναικείες ταυτότητες και Νέα Μέσα´, που θα παρουσιασθεί απόψε στις 8.30 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, υπό το φως της δεύτερης Πανσελήνου του Αυγούστου.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Κατερίνα Ντινοπούλου (διαδραστική ζωντανή εγκατάσταση βίντεο και ήχου), Μύρινα   Τάνμπεργκ (ψηφιακή εκτύπωση), Στέλλα Ατζέμη (μπλογκ), Αλίκη Χιωτάκη (βίντεο), Ευαγγελία Χρηστάκου (βίντεο), Ελένη Μπαγάκη (εγκαταστάσεις). Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η εικαστικός, επιμελήτρια Μαρίκα Κωνσταντινίδου.
Η Δημοτική Πινακοθήκη ανοίγει τις πόρτες της σε νέους καλλιτέχνες των Χανίων, σε μια ξεχωριστή έκθεση με video art και πολυμέσα που δεν έχει ξαναγίνει στον χώρο μας, ανέφερε η έφορος, προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων κα Αθηνά Γιαννουλάκη, η οποία κάλεσε τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Από την πλευρά της η εικαστικός – επιμελήτρια Μαρίκα Κωνσταντινίδου τόνισε πως στόχος είναι «να φέρουμε σε επαφή των κοινό των Χανίων με αυτές τις μορφές Τέχνης, επιλέγοντας 9 νέες καλλιτέχνιδες από τα Χανιά. Γυναίκες επιλέξαμε για να εκπροσωπήσουμε για τον απλούστατο λόγο ότι οι γυναίκες παραμένουν υποεκπροσωπημένες, παρ΄ ότι τα ζητήματα φύλου -όπως και φυλών- είναι πολύ γόνιμες σε ένα μετανεωτεριστικό πλαίσιο», τόνισε η κα Κωνσταντινίδου, επισημαίνοντας ότι ο τίτλος ´Σώμα – Οθόνη´ παραπέμπει στην οθόνη, καθ? ότι είναι καθοριστική στη δημιουργία που χρησιμοποιεί νέα μέσα αλλά και στη διαμόρφωση της γυναικείας ταυτότητας.
«Πιστεύουμε και προτείνουμε ότι η Τέχνη πέρα από θέαμα είναι άσκηση επικοινωνίας που προϋποθέτει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ έργου και θεατή και ελπίζουμε να ανοίξουν τα έργα καινούριους ορίζοντες στους επισκέπτες που θα έρθουν να δουν την έκθεση», ανέφερε.
Η χορογράφος και καλλιτέχνις διαδραστικού βίντεο κα Κατερίνα Ντινοπούλου επεσήμανε πως θα παρουσιάσει μια ζωντανή διαδραστική εγκατάσταση βίντεο και ήχου όπου η ρευστή κίνηση ενός χορευτή συναντά σε πραγματικό χρόνο την αέρινη ψηφιακή εικόνα που αιωρείται και γιγαντώνεται πάνω στον τοίχο, ενώ τη μεταξύ τους σχέση γεφυρώνουν αιθέρια μουσικά μοτίβα και ηχοτοπία.



Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα