Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Διαγωνισμός γλυκού κουταλιού σταφίδας

Τον 2ο διαγωνισμό γλυκού κουταλιού σταφίδας διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων ´Το Πολύπλανο´, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων 1941 (στον παλιό σταθμό) στα Περιβόλια.
«Πρώτος στόχος της εκδήλωσής μας είναι να επαναφέρουμε σε κάθε ελληνικό σπίτι τα αποξεχασμένα γλυκά κουταλιού και γιατί είναι πιο υγιεινά από τα αβγο-βουτυρο-σοκολατούχα των ζαχαροπλαστείων, μα και γιατί αξιοποιούμε τα δικά μας πεντανόστιμα φρούτα και άλλα προϊόντα και που αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάποιον Συνεταιρισμό που να λειτουργεί σαν μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής και εμπορίας γλυκών κουταλιού, μα και άλλων παραδοσιακών προϊόντων (όπως καλιτσούνια, ξεροτήγανα, κουλουράκια, ξυνόχοντρο κ.ά.) μπορεί να αφήσει και κάποιο οικονομικό όφελος στον κόσμο της υπαίθρου», επεσήμανε χθες, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου και συνταξιούχος δάσκαλος Γιώργος Μανιαδάκης.
Ενας, ακόμη, στόχος, όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι «να τιμήσουμε τους αυθεντικούς δημιουργούς, κυρίως ηλικιωμένες κυρίες, που από γενιά σε γενιά μεταφέρουν ατόφια την παράδοση και στα γλυκά κουταλιού μα και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της υπαίθρου. Επιπλέον, να δώσουμε ένα γλυκό ερέθισμα στις νεότερες γενιές, γευόμενοι αυτά τα υπέροχα γλυκά και πού ξέρετε μπορεί κάποιοι να θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ακολουθώντας τις συνταγές της γιαγιάς», σημείωσε ο κ. Μανιαδάκης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «σημαντικός στόχος μας είναι, επίσης, με αφορμή το γλυκό κουταλιού, να σηκωθούμε από τη βόλεψη του καναπέ και της τηλεόρασης, να σμίξουμε φίλοι και χωριανοί, να κουβεντιάσουμε και να βεγγερίσουμε όπως τα παλιά καλά χρόνια».
Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Γιώργος Μακρής επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής «θα δούμε τα γλυκά αν είναι σωστά στο ´δέσιμό´ τους, θα δούμε τα ζάχαρά τους και τη συνοχή όλου του γλυκού. Αυτό που γίνεται από τον Σύλλογο είναι πολύ αξιέπαινο και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για άλλη μία χρονιά», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση – βαθμολόγηση των διαγωνιζομένων, ανδρών και γυναικών απ´ όλο τον Νομό Χανίων, θα γίνει από ειδική κριτική επιτροπή. Στα τρία πρώτα καλύτερα γλυκά θα απονεμηθούν ειδικά δώρα – βραβεία και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής. Το γλυκό θα παραδοθεί στον χώρο της εκδήλωσης μισή ώρα πριν την έναρξη, δηλαδή στις 7 το απόγευμα. Το κάθε δείγμα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού καθώς και τη σχετική αναλυτική συνταγή.
Στην εκδήλωση θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν άφθονο γλυκό με κρύο νερό και τσικουδιά. Δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μανιαδάκη (τηλ.: 2821091376, κιν.: 6948316358) και στη γραμματέα Σούλα Γιοβάνογλου (κιν.: 6976434625).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα