Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Γ. Αρχοντάκης υπεύθυνος της “Δράσης” στην Κρήτη

Την παραίτησή του από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ´Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία´ και την ανάληψη καθηκόντων ως υπεύθυνου του κόμματος ´Δράση´ στην Κρήτη ανακοίνωσε χθες ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αρχοντάκης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι η ενεργοποίησή του στις πρόσφατες εκλογές μέσα από τον εκλογικό συνασπισμό ´Δράση´, ´Δημιουργία, ξανά´ και ´Φιλελεύθερη Συμμαχία´ θα έχει συνέχεια από τη θέση πλέον του υπεύθυνου της ´Δράσης´ στην Κρήτη, ενώ ανέφερε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο πρόκειται να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο του κόμματος.  
«Η αποδοχή αυτού του φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού σχήματος δεν μεταφράστηκε σε ψήφους, το γνώριζα εκ των προτέρων και ήταν μια συνειδητή επιλογή. Παραμένω στον συγκεκριμένο χώρο και μού έκαναν την τιμή η Κεντρική Επιτροπή της ´Δράσης´ να μου προτείνει να είμαι μέλος της και εκπρόσωπος της ´Δράσης´ στην Περιφέρεια Κρήτης, πράγμα που το αποδέχθηκα», σημείωσε ο κ. Αρχοντάκης και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε όλες εκείνες τις διαδικασίες προκειμένου τον Οκτώβριο να γίνει το έκτακτο συνέδριο και στόχος όλων των μελών της ´Δράσης´, αλλά και του φιλοευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού μετώπου της χώρας, είναι να εκπροσωπηθεί όλος αυτός ο κόσμος που πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται γρήγορα μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Αρχοντάκης επεσήμανε ότι «η προσπάθειά μας είναι να βρούμε άξιους, ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και να συνεργαστούμε με όποιο σχήμα ή προσπάθεια ταιριάζει με τα πιστεύω μας προκειμένου τον Οκτώβριο να έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή φωνή, φωνή μεταρρυθμίσεων για τη χώρα μας».
Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη θέση του ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε ότι οι απαιτήσεις των νέων καθηκόντων που αναλαμβάνει στη ´Δράση´ επιβάλλουν την αποχώρησή του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος στηρίζοντας την παράταξη την οποία ο ίδιος δημιούργησε.  
«Η συμμετοχή μου σε αυτή την προσπάθεια είναι μια συμμετοχή που θα απαιτήσει πάρα πολύ χρόνο προκειμένου να πάει καλά. Κι αυτό το αναφέρω σε σχέση με τα καθήκοντά μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Επειδή ο χρόνος θα είναι πιεστικός προκειμένου να οργανώσουμε σε επίπεδο Κρήτης τα πράγματα, αλλά και να συνεργαστούμε με άλλες μεταρρυθμιστικές φωνές, αλλά και επειδή πιθανόν κάποιοι να πούνε ότι κάποιος που είναι επικεφαλής μιας παράταξης δεν πρέπει να είναι υπεύθυνος κόμματος στην Κρήτη, γι’ αυτό τον λόγο θα αποχωρήσω από επικεφαλής και θα μείνω δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη ´Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία´ που είναι δικό μου δημιούργημα συμμετέχοντας κανονικά στα όργανα και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στηρίζοντας βέβαια την παράταξη που δημιούργησα στην οποία συμμετείχα και συνεχίζω να συμμετέχω».
Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιος πρόκειται να τεθεί επικεφαλής στη δημοτική παράταξη ο κ. Αρχοντάκης σχολίασε ότι «είναι μια εσωτερική διαδικασία που θα γίνει πολύ σύντομα από την παράταξη» και πρόσθεσε: «Θεωρώ πάντως ότι υπάρχουν πολύ άξια στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, με ικανότητες και με ιδιαίτερα δημιουργικό λόγο».  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα