Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μηνύματα υπέρ της Ειρήνης σε εκδήλωση στο “Δώμα”

Από την εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Δώμα”

Μηνύματα υπέρ της ειρήνης στην τιμητική εκδήλωση που έγινε στην μνήμη του Gyula Pintér, Γενικού Προξένου της Αυστρο-ουγγαρίας και εμπνευστή της διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής του 1897-1898 στα Χανιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο ιστορικό ξενοδοχείο “Δώμα”, στη Χαλέπα το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πρωτολειτούργησε ως Αυστροουγγρικό προξενείο.
Με πρωτοβουλία του Pintér είχε ξεκινήσει η διεθνής ειρηνευτική επιχείρηση το 1897 – 1898 για να περιοριστεί η διεύρυνση της σύγκρουσης και να σωθούν χιλιάδες ζωές.
Η χθεσινή εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Αυστρίας, της Πρεσβεία της Ουγγαρίας και το ξενοδοχείο το “Δώμα”, παρουσία της Πρέσβη της Αυστρίας κα Hermine Poppeller και του πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt.

Τόσο η πρέσβης της Αυστρίας όσο και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας, κατά τις ομιλίες τους επεσήμαναν την σημασία της ειρήνης, την ώρα που μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος στην “γειτονιά μας”, επισημαίνοντας το παράδειγμα του τότε Προξένου της Αυστρο-ουγγαρίας Gyula Pintér, ο οποίος την περίοδο 1897-1898 στα Χανιά λειτούργησε ως ειρηνοποιός.
Να σημειωθεί πως το 2019, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είχε τοποθετήσει στο ξενοδοχείο “Δώμα” τιμητική πλάκα στην μνήμη του Gyula Pintér. Χθες ο πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt κατέθεσε στεφάνι στο σημείο ενώ στεφάνι κατατέθηκε και από την κα Ρένα Βαλυράκη, εκ των ιδιοκτητριών του ξενοδοχείου “Δώμα”.


Υπενθυμίζεται πως το “Δώμα” ανήκει στην ίδια Κρητική οικογένεια εδώ και πενήντα χρόνια, με ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου της κυρίες Ρένα Βαλυράκη και Ιωάννα Κουτσουδάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα