Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

10/01/1986: 60χρονη συνταξιούχος του ΙΚΑ κέρδισε τα 20 εκατομμύρια του Κρατικού Λαχείου

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Mέσα από αυτή τη στήλη παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές και όχι μόνο, από το αρχείο των “Χανιώτικων νέων”. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

Μπορεί το 2020 μετά από 93 ολόκληρα χρόνια η πρωτοχρονιάτικη κλήρωση του κρατικού λαχείου να μην διεξήχθη ελέω… κορωνοϊού, ωστόσο πριν από 35 χρόνια μία συνταξιούχος από τα Χανιά ήταν η υπερτυχερή νικήτρια που κέρδισε τα 20 εκατομμύρια του Κρατικού Λαχείου!

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που παρουσιάζεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την 10η Ιανουαρίου του 1985 «μία εξηντάχρονη γυναίκα η… από τον Κουμπέ Χανίων είναι η τυχερή που κέρδισε τα 20.000.000 δραχμές του Κρατικού Λαχείου».

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε από το σχετικό ρεπορτάζ «δέκα μέρες κρατούσε το τυχερό λαχείο χωρίς να ξέρει ότι αυτό αντιπροσώπευε τα 20 εκατομμύρια. Γι’ αυτό το λόγο, και δεν είχε εμφανιστεί για να τα εισπράξει».

Στο σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις της υπερτυχερής η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «ήμουν άρρωστη, δεν διάβασα εφημερίδα, δεν κατέβηκα στα Χανιά όλες αυτές τις μέρες να δω τα λαχεία μου. Χθες που ήμουν λίγο καλύτερα πήγα να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ και το πρακτορείο του κ. Παπαδάκη απ’ όπου είχα αγοράσει το λαχείο κοίταξα τους καταλόγους και είδα ότι κέρδισα».

Οπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ η 60χρονη «έπαιζε με φανατισμό όλων των ειδών τα λαχεία καθώς και ΠΡΟΠΟ χωρίς όμως ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να έχει κερδίσει κάποιο σημαντικό ποσό».

Οσον αφορά για τα κέρδη η ίδια δήλωνε μεταξύ άλλων πως «ε, είμαι χαρούμενη, τι άλλο να πω. Δεν σκέφτηκα βέβαια τι θα τα κάνω αυτά τα λεφτά…».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες