Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χωρίς Κονσταντίνοφ και Κουίγο η αναχώρηση

Ο ΑΟΧ ξεκίνησε χθες βράδυ το… μακρύ, διάρκειας μίας ολόκληρης εβδομάδας, ταξίδι, στο διάστημα του οποίου θα δώσει τα δύο παιχνίδια σε Κύπελλο (Αστέρας Τρ.) και πρωτάθλημα (Ηρακλής Ψαχνών), χωρίς τους δύο από τους τρεις ποδοσφαιριστές που ούτως ή άλλως ήταν υπό αίρεση εάν θα ακολουθούσαν την αποστολή. Έτσι, Κονσταντίνοφ και Κουίγο έμειναν στα Χανιά καθώς ο προπονητής τους έκρινε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να υπολογίζονται. Αντίθετα, μαζί με τους 21 που αναχώρησαν από τη Σούδα, συμπεριλήφθηκε ο Τάτι, που ας μην αποκλείσουμε την πιθανότητα να τον δούμε σε ένα από τα δύο ή και στα δύο παιχνίδια αγωνιζόμενο.
Ευχή βέβαια για τον ΑΟΧ είναι να επιστρέψει την άλλη πια Δευτέρα στη βάση του έχοντας καταφέρει ό,τι καλύτερο στις δύο διοργανώσεις. Ειδικά όμως για την αποστολή στην Τρίπολη, ας είμαστε ρεαλιστές, προέχει η εμφάνιση να είναι η καλύτερη, δημιουργώντας έτσι και ένα ψυχολογικό αβαντάζ για το επόμενο ματς στα Ψαχνά.
Η αποστολή: Θεοδωρόπουλος, Μαρκαντωνάκης, Μοντρούκιο, Χατζηισαΐας, Πιθαρούλης, Παπατζίκος, Βαλλιάνος, Μανωλάς, Παγώνης, Καμπλιώνης, Πότσι, Τσατσαρής, Μποτωνάκης, Πάγκαλος, Μπουντόπουλος, Λουκίνας, Τσάτσος, Τάτι. Γωνιωτάκης, Σαντριάς και Βασιλόγιαννης.
Εκτός των Κονσταντίνοφ και Κουίγο, στα Χανιά, όπου θα συνεχίσουν να προπονούνται κανονικά, έμειναν και οι Ζντράβκοβιτς, Γιάκοβιτς, Μάνικος, Ταταράκης, Πάτας, Μιχαλακόπουλος, Βαρουξάκης, Παπαδάκης και Γύπαρης.

“Πρώτη” για Ευαγγέλου για ΑΟΧ και Αστέρα
Ο διαιτητής που εκτέλεσε στην Τούμπα χρέη 4ου για τον Πλατανιά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ορίστηκε να παίξει αύριο στην Τρίπολη το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΟΧ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ευαγγέλου της Ενώσεως Αθηνών που θα έχει για βοηθούς τους Τουμπακάκη και Χαρίτο, ενώ 4ος θα είναι ο Παπαπέτρου και οι τρεις από την ίδια Ένωση.
Ο Ευαγγέλου δεν έχει σφυρίξει τις δύο ομάδες κι έτσι αύριο θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο. Την προηγούμενη πάντως σεζόν είχε βρεθεί στα Περιβόλια, επίσης για ματς για την ίδια διοργάνωση (Κύπελλο), διευθύνοντας Πλατανιάς-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1.

Ιωαννίδης ο διαιτητής μεθαύριο
Διαιτητής στον μεθαυριανό αγώνα ορίστηκε ο Ιωαννίδης, κάνοντας έτσι… πρεμιέρα φέτος για τον Πλατανιά. Μην ξεχνάμε ότι ο διαιτητής από την Αργολίδα, με πολύ καλά αποτελέσματα για την ομάδα, σφυρίζει δικά της παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια τόσο τη σεζόν της Φούτμπολ Λιγκ όσο και πέρσι στη Σούπερ Λιγκ…
Βοηθοί του Ιωαννίδη θα είναι οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Μπετσόγλου (Κορινθίας) με χρέη 4ου να εκτελεί ο Βοσκάκης από το Ρέθυμνο.
Υπενθυμίζεται ότι το ματς είναι βραδινό, καθότι θα ξεκινήσει στις 8.30.

Ο ντεφορμέ Γουνδουλάκης και η έκπληξη με Ζουμπουλάκη
Η αρνητική εικόνα του Γουνδουλάκη προχθές στην Τούμπα είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση καθώς ο 30χρονος μέσος δείχνει γενικώς να διέπεται από ντεφορμάρισμα. Εκτός κι αν στα τελευταία τουλάχιστον τρία παιχνίδια, με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ προέκυψε η εμφάνισή του, από διάφορους λόγους, να μην είναι αυτή που θα ήθελε καταρχήν ο ίδιος… Το θέμα είναι τι βοήθειες περίμενε να πάρει ο Πλατανιάς όταν συμφωνούσε το καλοκαίρι με τον Γουνδουλάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να τις προσφέρει ή το δείγμα γραφής του αποκλείεται να είναι πολύ καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Γουνδουλάκης δείχνει ότι δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του, άρα οι ελπίδες είναι να προσφέρει αυτό που πραγματικά μπορεί από εδώ και στο εξής.
Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την 11άδα, εκτιμήσαμε όπως φάνηκε ορθώς για τις επιλογές του Ουζουνίδη στην Τούμπα καθώς και ο Μοράλ ξεκίνησε μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αφήνοντας έτσι στον πάγκο, δικαίως, τον Μπέλιτς, αλλά και ο Αγκιλέρα προτιμήθηκε αντί του Σιώπη. Το μόνο που δεν είχαμε εκτιμήσει, αν και το φανταζόμασταν, ήταν ότι θα δινόταν η ευκαιρία στον Ζουμπουλάκη, που ουσιαστικά αντικατέστησε τον Ιντζίδη, που για λόγους που αφορούν και το δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ, αποφασίστηκε να μην είναι βασικός και εν τέλει να μην παίξει καθόλου. Και ο Ζουμπουλάκης έμελλε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στον προπονητή του ότι είναι εδώ και μπορεί να στηριχθεί πάνω του…

Πού θα πάει θα… γυρίσει ο τροχός!
Είχαμε την απορία ποια θα ήταν η συμπεριφορά της ομάδας εφόσον προέκυπτε να βρεθεί πίσω στο σκορ, κάτι που δεν είχε γίνει στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, αλλά τη μία φορά τελικά που συνέβη αυτό προχθές ο Πλατανιάς γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, ωστόσο, άσχετα ξαναγράφουμε από την κακή εμφάνιση που είχε ο ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι, η ήττα στην Τούμπα είναι μέσα στο πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτέλεσμα μη αναμενόμενο. Το θέμα είναι ότι ο Πλατανιάς έτσι όπως έπαιξε και έχοντας απόλυτη ισορροπία στο ματς καθ’ όλη τη διάρκειά του, άξιζε, δικαιούταν τον βαθμό…
Η ομάδα δείχνει πως θέλει ένα “δυνατό” αποτέλεσμα, εννοούμε είτε σε μια δύσκολη έδρα είτε μία νίκη επί… οποιουδήποτε αντιπάλου, για να αλλάξει η ψυχολογία. Προχθές, είναι μια πραγματικότητα ότι δεχόμενη το γκολ, δόθηκε η εντύπωση ότι το ματς δεν μπορούσε να το γυρίσει… Υπήρξε βέβαια η φάση με το δοκάρι του Ναζλίδη, που ήθελε πάση θυσία να σκοράρει κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι οι παίκτες δεν εκδήλωσαν την ίδια πίεση επιθετικά, όσο τουλάχιστον το ματς ήταν στο 0-0. Γι’ αυτό λοιπόν ξαναγράφουμε ότι χρειάζεται μία κόντρα εξέλιξη σε κάποιο παιχνίδι, υπέρ του Πλατανιά, για να πάρει η ομάδα ψυχολογία και να αποκτήσει πιο μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της. Μην ξεχνάμε ότι με τη Βέροια η εξέλιξη ήταν η αρνητική, να γυρίσει το σκορ από 2-0 σε 2-2, με τον Αστέρα από 1-0 σε 1-1 και με τον Παναθηναϊκό το ίδιο… Προχθές σημειώνεται το πράγματι εντυπωσιακό γκολ του Βούκιτς, που ήταν αδύνατο να αποτραπεί… οποιαδήποτε άμυνα κι αν υπήρχε απέναντί του και ένα διαφαινόμενο σίγουρο 0-0, ολοκληρώθηκε με 1-0. Πού θα πάει όμως, ο τροχός θα γυρίσει και νομίζουμε ότι εκφράζουμε απόλυτα την αίσθηση που διακατέχει άπαντες στην ομάδα…

Τηλεοπτικά αύριο ο ΑΟΧ στην Τρίπολη
Ο Πλατανιάς ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία στην Τούμπα, χαρακτηρίζοντάς την «άψογη». Ευχήθηκε δε στον “Δικέφαλο”, με τον οποίο σε επίπεδο διοικήσεων έχει εξαιρετικές σχέσεις, καλή επιτυχία τόσο στη συνέχεια του πρωταθλήματος όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ευχαριστίες δόθηκαν και στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης «για την άριστη συνεργασία».
Μετά την έντονη κριτική και τα παράπονα που εκφράστηκαν κι είχαν ως αποδέκτη τη διοίκηση, ο Πλατανιάς όρισε τιμές εισιτηρίων 10 και 15 ευρώ τόσο για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα όσο και με τον Πανθρακικό… Η προπώληση για το ματς της Πέμπτης ξεκινά από σήμερα και θα πραγματοποιείται μεταξύ των ωρών 10-2μ.μ. από την Κυδωνίας 67 και τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά.
Προβάδισμα στην αγορά εισιτηρίου για το ματς με τον Ολυμπιακό, την 8η αγωνιστική θα έχουν όσοι βρεθούν στα Περβόλια την άλλη Δευτέρα, με τον Πανθρακικό. Εξαιρούνται όσοι καθίσουν στη θύρα 4, που θα είναι και η μοναδική όπου τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ.
Ο Γιακουμάκης υπέστη διάταση στο γαστροκνήμιο το Σάββατο. Βάσει της σοβαρότητας του τραυματισμού θα προκαλέσει έκπληξη εάν αύριο επιλεγεί για την αποστολή, αλλά χθες έδειξε ότι έχει εν πολλοίς συνέλθει.
Ανακοινώθηκε το τηλεοπτικό πρόγραμμα για τα αυριανά και μεθαυριανά πρώτα παιχνίδια για τη β’ φάση του Κυπέλλου. Αστέρας – ΑΟΧ, με ώρα έναρξης τις 6 το απόγευμα, θα μεταδοθεί από το OTE SPORT 4 και Πλατανιάς – Απόλλων από το OTE SPORT 5.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα