Μουσείο Τυπογραφείας

Ζητείται σχέδιο για το αεροδρόμιο Χανίων

Ποιος στ’ αλήθεια είναι ο προσφορότερος τρόπος αντίδρασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων;
Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν άμεσα οι πρωταγωνιστές της τοπικής ζωής μιας και τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά.
Πώς η τοπική κοινωνία μπορεί να εφαρμόσει ένα επιτυχές σχέδιο που δεν θα είναι άσκηση επί χάρτου ή δεν θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση ως… φολκλόρ;
Εδώ έρχονται οι τοπικές αιρετές ηγεσίες και διατυπώνουν ένα ουσιώδες σχέδιο που να πείθει για την αποτελεσματικότητά του, να έχει δοκιμαστεί και αλλού, να μην μοιάζει με μια… ηρωική έξοδο.
Η κοινωνία των Χανίων ορθώς συσπειρώνεται και αντιδρά, εντός ενός θεσμικού πλαισίου, με το νομικό της οπλοστάσιο, τα βιώματα και την εμπειρία της.
Αυτές οι κινήσεις όμως πρέπει να έχουν ένα ουσιαστικό περιεχόμενο για να φέρουν αποτελέσματα. Χρειάζεται μια σύνθεση θεσμικών βημάτων και κοινωνικής δράσης. Εδώ ακριβώς επαυξάνεται ο ρόλος των αιρετών ηγεσιών.
Ειδάλλως…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.