Μουσείο Τυπογραφείας

Η ζημιά… έγινε

Σε ρυθμό νέων απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα η χώρα με τις απεργίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα λιμάνια και αποκορύφωμα την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών, μεταξύ άλλων, οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στα αιτήματα των συνδικάτων περιλαμβάνονται η λήψη μέτρων προστασίας των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και η άμεση στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Τι και αν ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει νομοθετικές ρυθμίσεις για τον συμψηφισμό των οφειλών από Φ.Π.Α., όχι μόνον από και προς το Δημόσιο, αλλά και μεταξύ ιδιωτών. Τι κι αν ορίστηκε το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα -το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου- στα 500 ευρώ ανά άτομο (το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά) για χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπά.

Τι κι αν η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές μετά το μνημόνιο.
Η ζημιά… έχει γίνει και δύσκολα διορθώνεται. Για τους χιλιάδες των Ελλήνων που έχουν ζήσει πέντε χρόνια βαθιάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων και -δυστυχώς- ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό.

Τα ποσοστά της φτώχειας και της ανεργίας είναι αμείλικτα. Δεκάδες κλάδοι εργαζομένων παλεύουν για “ένα κομμάτι ψωμί” έχοντας απολέσει κεκτημένα δικαιώματα χρόνων, εκατοντάδες νοικοκυριά αγωνίζονται να επιβιώσουν και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η ανάκαμψη, η ανάπτυξη, μπορεί να είναι καθ’ οδόν… αλλά έχει πολλές στροφές ακόμη, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να έχει -τελικά- θετικό αντίκτυπο και στους απλούς πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και να αγωνιούν για ένα καλύτερο αύριο….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.