Μουσείο Τυπογραφείας

“Ξεπαγώνει” το έργο της παράκαμψης Τοπολίων

“Ξεπαγώνει” μετά από πολλές περιπέτειες το έργο της παράκαμψης των Τοπολίων (κάθετος οδικός άξονας Καλουδιανά – Λαφονήσι) μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων που ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα για το έργο θα πρέπει να δίνονται κατευθείαν στον εργολάβο και όχι στην τράπεζα στην οποία διατηρεί παλιές οφειλές!

Τ ο έργο είχε σταματήσει εδώ και μήνες παρότι υπήρχαν τα χρήματα, αφού τράπεζα διεκδικούσε τα χρήματα του έργου που δίνονταν ως πληρωμή στον ανάδοχο εργολάβο για παλαιότερες οφειλές του. Με το να μην μπορεί να πάρει τα χρήματα ο εργολάβος δεν μπορούσε να εκτελέσει εργασίες, ενώ και η Περιφέρεια Κρήτης είχε ζητήσει να ξεκαθαρίσει νομικά αν είναι σύννομο να κατάσχει η τράπεζα τα χρήματα που δίνονταν για τον εργολάβο.

«Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, από τη στιγμή που ο εργολάβος θα μπορεί να παίρνει τα χρήματα και εμείς έχουμε τη δικαστική απόφαση που λέει ότι εντέλεστε να πληρώσετε τον εργολάβο» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, εκτιμώντας πως, αν μπορεί η εργολήπτρια εταιρεία, οι εργασίες μπορεί να ξεκινήσουν και την ερχόμενη εβδομάδα.

«ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ»

«Δικαιωθήκαμε για τη θέση μας ότι είναι σε λανθασμένη βάση οι εισηγήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας ότι δεν πρέπει να πληρωθεί ο εργολάβος, αφού έχει οφειλές προς την τράπεζα. Από τη στιγμή που θα πληρώνεται ο εργολάβος, θα μπορεί να ξεκινήσει το έργο και εμείς ζητάμε να γίνει αυτό άμεσα» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης. Ο Δήμος Κισάμου είχε από την αρχή ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί η τράπεζα να κατάσχει χρήματα που αφορούν ένα νέο αναπτυξιακό έργο για παλιότερες οφειλές. «Ημουν δίπλα στην Περιφέρεια όταν κάποιοι τους αμφισβητούσαν για το συγκεκριμένο έργο. Τώρα περιμένω από τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη να δώσουν την εντολή να συνεχιστεί το σημαντικό έργο για όλη την Κρήτη αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του οδικού άξονα Καλουδιανά – Λαφονήσι» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.