Μουσείο Τυπογραφείας

«Ξεκλειδώνει» τις τραπεζικές θυρίδες η εφορία

«Ανοίγουν» από σήμερα και επίσημα οι τραπεζικές θυρίδες από τη φορολογική αρχή, για κάθε έναν ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου για το οποίο ζητεί στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχου ή λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Το νέο σύστημα «παρακολούθησης» των θυρίδων θα είναι ανάλογο αυτού των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς οι τράπεζες θα καταγράφουν κάθε κίνηση όσων έχουν θυρίδες.

Επισημαίνεται ότι τα συμβόλαια μίσθωσης θυρίδων ασφαλείας υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 200.000, γεγονός που σημαίνει απλά ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή η εφορία θα μπορεί όχι απαραίτητα και υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια πόσες φορές ο ενοικιαστής θυρίδας την επισκέφτηκε, πόσο χρόνο έμεινε στον χώρο κ.ά. Με τον τρόπο αυτόν η εφορία θα γνωρίζει τα πάντα για τους καταθέτες, την ώρα άλλωστε που ταυτόχρονα σπάει και το απόρρητο για κάρτες και δάνεια.

Παροχή στοιχείων
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου ορίζεται πως όταν υποβάλλεται αίτημα για την παροχή στοιχείων φορολογουμένων που σχετίζονται με τραπεζικά προϊόντα, μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, οι τράπεζες, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», θα πρέπει να δίνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία τα οποία αφορούν:

καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης,
λογαριασμούς προθεσμίας,
χορηγητικούς,
επενδυτικούς ή άλλους,
τραπεζικές θυρίδες και λογαριασμούς πληρωμών

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.