Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Καστέλι – Κύθηρα

Μετά από περίπου 4 μήνες τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά και το Καστέλι, καθώς το πλοίο “ΙΟΝΙΣ” της εταιρείας “ΑΒΛΕΜΟΝ” ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το μεσημέρι τα δρομολόγιά του από Πειραιά.
Το πλοίο αναχώρησε στις 2 το μεσημέρι από τον Πειραιά με προορισμό τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα
Χθες σε μια μικρή τελετή που έγινε στο πλοίο, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.
Ευχήθηκε καλές δουλειές, να είναι καλοτάξιδο το πλοίο και ο ‘Αγιος των θαλασσών Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη του.
Η υπογραφή της σχετική σύμβασης μεταξύ εκπροσώπων της ναυτιλιακής εταιρείας και του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή υπεγράφη την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Το πλοίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Κύθηρα-Ανικύθηρα-Καστέλι με επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, κάθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 46.000 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.
Επίσης θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Πειραιά-Κύθηρα,Καστέλι με επιστροφή, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 41.000 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.
Στη γραμμή Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι με επιστροφή θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, κάθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 27.600 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.
Από τον Πειραιά το συγκεκριμένο πλοίο θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Τρίτη.
Το μήκος του πλοίου ΙΟΝΙΣ είναι 97,20 μ, πλάτος 17,40 και βύθισμα 4,40.
Το πλοίο που αγοράστηκε τον Ιούλιο του 2017 από την ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. προκειμένου να δρομολογηθεί στη γραμμή των Κυθήρων, επισκευάστηκε σε ναυπηγείο στο Πέραμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.