Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεχωριστό ρεκόρ για την ΚΙΑ

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ σημείωσε η Kia. Κατασκεύασε το υπ’ αριθμόν 3.000.000 αυτοκίνητό της από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο  στη Σλοβακία το 2006 και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη για το μέλλον.

Το 3.000.000στό αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής είναι ένα Kia Ceed. Πρόκειται για ένα λευκό πεντάθυρο hatchback με επίπεδο εξοπλισμού GT Line, που κατασκευάστηκε για έναν πελάτη στην Ισλανδία και ο κινητήρας του είναι ο 1.0 T-Gdi (turbo gasoline-direct injection).

Πέρσι η Kia Motors Slovakia κατασκεύασε 335.600 αυτοκίνητα και 539.987 κινητήρες που στη συνέχεια πουλήθηκαν σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Ο πιο δημοφιλής κινητήρας πέρυσι ήταν ο diesel 1.7 CRDi (common-rail direct injection).

Στη  κατασκευάζονται τα Kia Ceed (περιλαμβάνονται το πεντάθυρο hatchback Ceed, το Sportswagon και το Pro_Ceed), το best seller Kia Sportage και το μικρό MPV Kia Venga.

Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς στην οικογένεια μοντέλων Kia Cee?d αντιστοιχεί σχεδόν το μισό ύψος της παραγωγής στη ?ilina. Μέχρι σήμερα η Kia έχει κατασκευάσει σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μονάδες του Cee?d. Το εργοστάσιο κατασκεύασε 646.300 μονάδες της πρώτης γενιάς του Cee?d, από την πρεμιέρα της το 2006 μέχρι την εμφάνιση του μοντέλου της δεύτερης γενιάς το 2012. Από τα μοντέλα της δεύτερης γενιάς έχουν κατασκευαστεί 647.700 μονάδες, ενώ το εργοστάσιο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2018 με την παραγωγή της τρίτης γενιάς του Ceed. Ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και το καινούργιο μοντέλο θα κατασκευάζεται για τους Ευρωπαίους πελάτες, αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο είναι σημαντικός παράγοντας της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο φόρος εισοδήματος της Kia, οι τελωνειακοί δασμοί και οι συνεισφορές των πωλήσεων στα έσοδα των κυβερνήσεων χωρών στην Ευρώπη έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τη συνεχή διεύρυνση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις η Kia απέκτησε το 73% των προμηθειών της, αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, από πηγές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, 184.386 εργαζόμενοι οφείλουν τις θέσεις εργασίας τους στην παρουσία της μάρκας στην Ευρώπη, έχοντας προσληφθεί είτε απευθείας από την Kia είτε έμμεσα στην αλυσίδα των προμηθειών, πωλήσεων και διανομής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.