Μουσείο Τυπογραφείας

Ξαστόχημα…

ΟΠΩΣ όλοι οι τόποι, έτσι και η Κρήτη ξαστοχά πολλές φορές εξαιτίας ορισμένων ατόμων της, παρουσιάζοντας μιαν άλλη εικόνα από αυτή που έχει δημιουργήσει ο καθένας -Eλληνας ή ξένος- μέσα του.
ΚΑΙ δεν εννοούμε την τουριστική εικόνα της Κρήτης, αλλά την ανθρώπινη την καθαρή «κρητική ματιά» της ζωής και της αξίας της.
ΕΙΝΑΙ πολύ εύκολο να χαρακτηρίσεις ένα τόπο ή μια χώρα από τη συμπεριφορά ενός και μόνου ατόμου. Και καμιά φορά αυτός ο χαρακτηρισμός παραμένει ανεξίτηλος, με όλες τις συνέπειες για τον τόπο και για όλους…
ΖΩ το νησί και τη χανιώτικη κοινωνία περίπου 4 δεκαετίες… Oμως, τέτοιας υφής έγκλημα, όπως αυτό με την πρωτοφανή και άγρια δολοφονία της βιολόγου Suzan Eaton (2/7), δεν ξαναθυμάμαι. Επίσης, δεν ξαναθυμάμαι τέτοια μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και ταχύτητα στη διαλεύκανση ενός κατά τα άλλα “τέλειου” εγκλήματος, από την πλευρά της Αστυνομίας και των αρμόδιων εμπλεκομένων.
Και αυτό είναι παρήγορο σε μια εποχή που το έγκλημα έχει γίνει μια ρουτίνα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.