Μουσείο Τυπογραφείας

Ξανά στα Δικαστήρια από αύριο η λαϊκή αγορά

Από αύριο Δευτέρα 3 Αυγούστου, η λαϊκή αγορά της Δευτέρας, έπειτα από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μεταφέρεται από την Κοινότητα Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη (Δικαστήρια).

Συγκεκριμένα η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί έως τις 30/09/2020 στις οδούς Γιαμπουδάκη, Δημακοπούλου και Ρενιέρη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση για επιστροφή της λαϊκής αγοράς στα Δικαστήρια, ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα εμπόρων και πραγωγών, αφού στην Αγία Μαρίνα η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που από τον Δήμο Χανίων αποδίδεται και στον πολύ μικρότερο αριθμό τουριστών.

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πιστεύω ότι ΔΕΝ οφείλεται μόνο στον χαμηλό αριθμό τουριστών, μιας και από εμπειρία οι τουρίστες ΔΕΝ είναι και πολύ “fun” των λαϊκών αγορών επειδή προτιμούν να ψωνίζουν από υπερκαταστήματα αλλά επίσης αγοράζουν και πολύ μικρές ποσότητες. Ένα πορτοκάλι, μια μπανάνα, μια φέτα καρπούζι κ.λ.π. Βασικός λόγος της χαμηλής προσέλευσης πιστεύω ότι επειδή είναι βασικά ένα χωριό, μεγάλο χωριό και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν τους κήπους τους, τα μποστάνια τους, τα περιβόλια τους και ίσως κάποιοι από αυτούς να είναι ήδη έμποροι της λαϊκής. Άρα η χαμηλή αγοραστική κίνηση, κατά την γνώμη μου πάντα, οφείλεται κυρίως σε αυτό. Τώρα, το ότι στην περιοχή των δικαστηρίων δημιουργείται συγκοινωνιακό κομφούζιο είναι κάτι διαφορετικό και όντως θα πρέπει να βρεθεί ένα άλλο σημείο, να το πω κεντρικό – απόκεντρο, που να είναι και βολικό για τους εμπόρους της λαϊκής αλλά να είναι προσιτό και στους καταναλωτές, με εύκολο παρκάρισμα και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους περίοικους. Τοποθεσίες υπάρχουν φτάνει να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι. Μια πρώτη σκέψη μου είναι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Είναι εφικτό;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.