Μουσείο Τυπογραφείας

“Βούρκος” σε… υγροβιότοπο στον Καλαθά

Κατηγορηματικά αντίθετες στο να καλυφθεί ο υγρότοπος στην παραλία του Καλαθά στο Ακρωτήρι με άμμο εμφανίζονται οι υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο με 25 υπογραφές πολιτών της περιοχής.
Οι πολίτες διαμαρτύρονται για το “βούρκο” και τα κουνούπια του τέλματος, που βρίσκεται σχεδόν πάνω στην παραλία, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες με τις οποίες επικοινώνησαν τα “Χ.Ν.” επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως υγροβιότοπος με προεδρικό διάταγμα του 2012 και αποτελεί προστατευμένη περιοχή. Μάλιστα επισήμαναν ότι οποιαδήποτε παρέμβαση πάνω στη λιμνούλα και στον υγρότοπο θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων και μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η καταγγελία την οποία υπογράφουν 25 πολίτες, παραδόθηκε στα “Χανιώτικα Νέα” και εστάλη στον εισαγγελέα Χανίων, τον αντιπεριφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.
Στην αναφορά καταγγελία επισημαίνεται πως :«Σας γνωρίζουμε ότι στην παραλία του Καλαθά στο Ακρωτήρι εκβάλλει το ομώνυμο ποταμάκι όταν αυτό υπερχειλίζει από πολύωρες συνεχόμενες βροχοπτώσεις – καταιγίδες. Η υπερχείλιση διέρχεται κάτω από την υπάρχουσα γέφυρα και καταλήγει στη θάλασσα διασχίζοντας στη μέση την παραλία.
Κατά τον περασμένο χειμώνα είχαμε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο καταρρακτωδών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα ν’ αλλάξει η φυσιογνωμία της παραλίας, αφού η υπάρχουσα άμμος στο χώρο διέλευσης των τεράστιων υδάτινων όγκων κατέληξε στη θάλασσα.Αποτέλεσμα των ασυνήθιστων βροχοπτώσεων ήταν τελικά να δημιουργηθεί μια λίμνη στάσιμων υδάτων δίπλα στην παραλία. Η στασιμότητα των υδάτων δημιούργησε πράσινο βούρκο που επιπλέει στο εγγύς μέρος της λιμνούλας προς τη γέφυρα, που δυστυχώς το φαινόμενο αυτό κάθε μέρα διευρύνεται. Αποτελεί εστία μόλυνσης από τους μικροοργανισμούς και τα Κουνούπια που εστιάζονται σ’ αυτό το σημείο.»
Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες:« Προκαλείται το δημόσιο αίσθημα αφενός και αφετέρου γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς αφού η παραλία για την οποία κάνουμε λόγο κατακλύζεται από ντόπιους και προπαντός τουρίστες. Σας παρακαλούμε αφαιρέστε το δικαίωμα από τους τουρίστες για το λόγο που παραπάνω αναφέρουμε ν’ αποκαλούν τη χώρα μας τριτοκοσμική. Η θεραπεία της φυσικής αυτής καταστροφής μπορεί να γίνει άμεσα με την κάλυψη της λιμνούλας με την υπάρχουσα και πλεονάζουσα παραπλήσια άμμο.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.