Μουσείο Τυπογραφείας

Βυρσοδεψείο: Νέος χώρος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας στα Χανιά

Με στόχο να αποτελέσει ένα ‘’κύτταρο πολιτισμού’’ στα Χανιά άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής στα Ταμπακαριά το ΒYΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, ένας σύγχρονος χώρος Τέχνης και Ψυχαγωγίας.
Το ΒYΡΣΟΔΕΨΕΙΟ ξεκίνησε ως η βάση της αγαπημένης για τους Χανιώτες – και όχι μόνο – ΟΚΤΑΒΑΣ και παράλληλα θα αναπτύσσεται ως ένας πολυχώρος Πολιτισμού με ζωντανή Μουσική, Χορό, Κινηματογράφο, Εκθέσεις, Θεματικά Φεστιβάλ, Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα.
Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ψαρουδάκης, εκ των τριών ιδρυτικών στελεχών του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ και ‘’ψυχή’’ του Χανιώτικου συγκροτήματος ΟΚΤΑΒΑ που επιστρέφει μετά από 2,5 χρόνια σε σταθερή βάση «ο χώρος αυτός έχει μια συναισθηματική σημασία για εμάς, γιατί από εκεί ξεκινήσαμε ως σχήμα. Το ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, φτάχτηκε με το μεράκι και το όνειρο κάποιων ανθρώπων να προσελκύσουν εκεί ό,τι μπορεί να φιλοξενηθεί στα Χανιά και αφορά την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Ψυχαγωγία. Αυτό ελπίζουμε. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο χώρος θα φιλοξενεί την Οκτάβα, τις υπολοιπες ημέρες θα υπάρχουν εκδηλώσεις που θα αφορούν προβολές, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις κ.α».
Φέτος η ΟΚΤΑΒΑ αποτελείται από το εξής οκταμελές σχήμα: Γιάννης Ψαρουδάκης- σύνθεση, τραγούδι, μπουζούκι, Μάκης Καραδελόγλου κιθάρα-τραγούδι, Γιάννης Κατσικανδαράκης πλήκτρα- τραγούδι, Εύη Παπαδοπούλου τραγούδι, Δημήτρης Καμηλάκης- ακορντεόν, Γιώργος Αναστασακης- λύρα, τραγούδι, Μιχάλης Αυλωνίτης- μπάσο, Γιώργος Ζαμπακάς τύμπανα- κρουστά.
Το ρεπορτόριο του σχήματος περιλαμβάνει γνωστά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέα από τον τελευταίο δίσκο της ΟΚΤΑΒΑΣ ‘’ Στη χώρα των θαυμάτων’’ με την συμμετοχή του Βασίλη Σκουλά και της Γεωργίας Νταγάκη.
«Οι μουσικοί πάντα ετοιμάζουν νέα πράγματα όταν είναι ενεργοί. Τα φυλάνε σε ένα συρτάρι και την κατάλληλη στιγμή τα βγάζουν προς τα έξω. Στόχος μας παραμένει η επικοινωνία με τον κόσμο. …Πιστεύουμε να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα διότι ο χώρος αυτός θα είναι ένα σημείο όπου θα ξεχνά τα προβλήματα του για λίγο και θα ψυχαγωγείται»σημείωσε ο Γιάννης Ψαρουδάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.