Μουσείο Τυπογραφείας

Βανδαλισμοί και κλοπές στην παλιά πόλη

Αγανακτισμένοι με τα περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών που σημειώνονται στην περιοχή δηλώνουν καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη στην περιοχή πίσω από το 1ο Γυμνάσιο. Οπως  υποστηρίζουν απουσιάζει εντελώς η αστυνόμευση, ενώ καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή ότι δεν σκύβει πάνω από τα προβλήματα της γειτονιάς.

Την Πέμπτη νωρίς το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν την βιτρίνα καταστήματος με δερμάτινα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη και Τσουδερών. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη μεταξύ 7.30 και 8. «Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στη γειτονιά», επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Χρήστος Κοντογιάννης, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ανέχεται αυτά τα φαινόμενα και δεν υποστηρίζει τους επαγγελματίες της γειτονιάς.

«Αφήνει ανεξέλεγκτα τα πάντα, δεν υπάρχει αστυνόμευση κι εμείς είμαστε στο έλεος του Θεού», σημείωσε ο κ. Κοντογιάννης και πρόσθεσε: «Ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής -αυτό δηλαδή που εγώ έχω εισπράξει- είναι τι να κάνουμε, παιδιά είναι κι αυτά. Αν είναι έτσι να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και να φύγουμε γιατί παιδιά είναι κι αυτά!».

Συνεχίζοντας ο κ. Κοντογιάννης τόνισε ότι συχνά παρατηρούνται προβλήματα και από ανθρώπους που σιτίζονται από την Κοινωνική Κουζίνα που λειτουργεί στην Τσουδερών. «Κάθε εβδομάδα έχουμε κάποια φασαρία. Σκοτώνονται, μαχαιρώνονται στη μέση του δρόμου γιατί έτσι τους κάπνισε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό γίνεται ανεξέλεγκτα. Έφεραν δηλαδή εδώ 100 ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε και σφάζονται κάθε εβδομάδα χωρίς να έρχεται κανένας να ελέγξει. Κατά τα άλλα έχουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί, ενώ εμείς δεν έχουμε. Στο σπίτι του ή έξω από το μαγαζί του τα έχει αυτά ο δήμαρχος; Και να τα έχουμε γιατί δεν τα ελέγχουν; Μετά αν μιλήσεις είσαι ρατσιστής».

Πέραν ωστόσο από τους βανδαλισμούς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και περιστατικά κλοπών σε καταστήματα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής παραβιάστηκαν 5 καταστήματα επί των οδών Τσουδερών, Δασκαλογιάννη, Νταλιάνη κ.ά.
«Ήρθα και βρήκα το κατάστημά μου ανοιγμένο. Μου είχαν πάρει χρήματα, μέλι κ.ά.», ανέφερε ο Γιώργος Καλογρίδης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή. «Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά τείνουν να γίνουν συχνά. Πάμε το πρωί στα μαγαζιά μας και δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Παράλληλα, ο κόσμος φοβάται, έχουμε γίνει Σικάγο!».

«Εμένα οι ζημιές που μου προκάλεσαν ανέρχονται σε 1500. Όταν ήρθα βρήκα σπασμένες βιτρίνες, παραβιασμένη την κεντρική πόρτα, ενώ είχαν αποσπάσει κι ένα χρηματικό ποσό από το συρτάρι μου», ανέφερε η Αντωνία Πανανουδάκη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην οδό Τσουδερών και το καταστημά της παραβιάστηκε την περασμένη Παρασκευή.
«Είναι συχνά αυτά τα προβλήματα. Επίσης, στην Κοινωνική Κουζίνα ξεκινάει η διανομή φαγητού στις 8 το βράδυ αλλά εκείνοι που τρώνε έρχονται από τις 7 με συνέπεια οι ντόπιοι καταναλωτές να μην περνάνε από τον δρόμο γιατί φοβούνται μήπως τους πάρουν την τσάντα κ.λπ. Ετσι μετά τις 7 δεν έχουμε καθόλου δουλειά», σχολίασε η κα Πανανουδάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.