Μουσείο Τυπογραφείας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μιλάτε εσείς για αποστάτες;

Με έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης του ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Σε 10 μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από το 2015 από μια μέρα που ο τόπος έζησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μια μεγάλη πολιτική ανατροπή. Η μεγάλη πολιτική ανατροπή ήταν και το αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης από τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή να εμπιστευθεί σε πολιτικά κόμματα που δε είχαν κυβερνήσει να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

«Στόχος μας ήταν να μπει σε πρώτο πλάνο και προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Όλων όσων μείναν απολύτως απροστάτευτοι στην κρίση. Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Τον δύσκολο συμβιβασμό του καλοκαιριού του 2015 όταν υποχρεωθήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να έχουμε σήμερα πόδια να περπατάμε. Ήταν η πιο κομβική στιγμή αυτής της διαδρομής. Μίας πολιτικής ευθύνης και θάρρους και δημοκρατίας που καμία από τις πολιτικές ηγεσίες μέσα στην κρίση δεν είχε την τόλμη και το σθένος να αναλάβει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα βρεθήκαμε μπροστά σε μία κρίση δύσκολη για όλη την περιοχή, την προσφυγική κρίση. Σε μία χώρα που έβγαινε από τα συντρίμμια της πολιτικής των μνημονίων. Σήμερα μετά από τις δυσκολίες και τα λάθη που μπορεί να έγιναν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και στον τελευταίο Έλληνα και Ελληνίδα ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα από την Ελλάδα που παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Τον Αύγουστο του 2018 παρά τις Κασσάνδρες καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που φάνταζε σχεδόν αδύνατον μερικά χρόνια πριν: την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Ταυτόχρονα καταφέραμε να ρυθμίσουμε το ελληνικό χρέος καθιστώντας το βιώσιμο όταν αυτοί που θεωρούντο επαγγελματίες της πολιτικής ζητούσαν πιστοποιητικά βιωσιμότητας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.