Μουσείο Τυπογραφείας

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη “Μακεδονία” με το συνταγματικό της όνομα

Με ιδιαιτέρως θερμά λόγια, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του cnn.gr, για τις σχέσεις Τουρκίας και πΓΔΜ μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε πως εύχεται να δει τη χώρα στο ΝΑΤΟ «χωρίς άλλη καθυστέρηση» και τόνισε πως η Άγκυρα συνεχίζει να αναγνωρίζει τη «Μακεδονία» υπό το συνταγματικό της όνομα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο κ. Τσαβούσογλου είπε:

«Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τη ‘Μακεδονία’, που χρονολογείται εδώ και πολλούς αιώνες, και έχουμε ισχυρούς δεσμούς ασχέτως των πολιτικών σχέσεων. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι πολιτικές μας σχέσεις είναι τέλειες αυτές τις ημέρες».

Προσέθεσε δε, ότι η Τουρκία «αναγνωρίζει τη “Μακεδονία” υπό το συνταγματικό της όνομα».

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σημαντική για όλα τα Βαλκάνια «τη σταθερότητα της ‘Μακεδονίας’ καθώς η Τουρκία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μαυροβουνίου. Και αυτό επειδή η Τουρκία δίνει σημασία στη σταθερότητα της περιοχής και παρέχει στήριξη για οικονομική ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» τα περασμένα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.