Μουσείο Τυπογραφείας

Το ”Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο” στο στούντιο Όξω Νου

Το στούντιο ‘’όξω νου’’ θα φιλοξενήσει τα Σάββατα 9 και 16 Ιανουαρίου το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, για να παρουσιάσει το παραμύθι της Μαρίας Παπαλέξη Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι. Η παράσταση, που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Τυπογραφίας τον περασμένο Νοέμβριο, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική λαϊκή παράδοση.

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, όταν όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες. Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του…
…με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις…

…με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα…

…το Θέατρο του παπουτσιού υφαίνει επί σκηνής την ιστορία της Ρηνιώς, μιας νεαρής υφάντρας…

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή μας παράδοση, ψυχαγωγούνται και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη!»

Η παράσταση έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα και απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών.
Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Μετρά 14 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.

Έχει ανεβάσει λαϊκά παραμύθια, αλλά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Οι παραστάσεις του διακρίνονται για την αισθητική και το σεβασμό στον ανήλικο θεατή, συνδυάζοντας αρμονικά το θέατρο με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία.
Έχει φιλοξενηθεί στα θέατρα Φούρνος, Θέατρο του Ν. Κόσμου, Επί Κολωνώ, Το τρένο στο Ρουφ, Θέατρο ΠΚ και Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα στην Αθήνα.

Παράλληλα, περιοδεύει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και Δήμους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Κατά τη φετινή χρονιά, πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη.

Τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν σε βιβλία-cd από τις εκδόσεις Κέδρος.

Κείμενο:
Μαρία Παπαλέξη

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια:
Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά- Κοστούμια:
Έμμα Μολλέ

Μουσική διδασκαλία:
Έλλη Βασιλάτου

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Λύρα, λαούτο, πνευστά, κρουστά: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
Σάββατα 9 και 16 Ιανουαρίου στις 17:30
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλ. 28210 45585, 694 50 32 304
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.