Μουσείο Τυπογραφείας

“Το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα”

Παγκόσμια ημέρα ποίησης η 21η Μαρτίου και το Γυμνάσιο Αλικιανού τη γιόρτασε παρέα με τον Μικρό Πρίγκιπα του Antoine de Saint-Exupéry και τη Χανιώτισσα εικονογράφο παιδικών βιβλίων κα Λίλα Καλογερή.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, όπου υπάρχει απόσπασμα στο σχολικό εγχειρίδιο από το Μικρό Πρίγκιπα, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές διάβασαν και  επεξεργάστηκαν το βιβλίο του  Antoine de Saint-Exupéry  στο σύνολό του.  Στην τάξη ο κάθε μαθητής  ήταν ελεύθερος να φέρει την έκδοση που του αρέσει, ώστε να συζητηθούν οι αλλαγές και οι διαφορετικές εκδοχές στη μετάφραση και την εικονογράφηση. Τέλος, επειδή η προσέγγιση του βιβλίου έγινε μέσω γραπτών κειμένων αλλά και ζωγραφικών αναπαραστάσεων από τους μαθητές, θεωρήσαμε πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνομιλήσουν με κάποιον που εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία ενός βιβλίου, όπως είναι ο εικονογράφος.
Έτσι, με αφορμή και την παγκόσμια μέρα ποίησης, οι μαθητές δύο τμημάτων του Γυμνασίου Αλικιανού και η καθηγήτριά τους Ελπίδα Χελιουδάκη, αφού έγραψαν ποιήματα,  συνομίλησαν με την πολύ καλή και ιδιαίτερα ταλαντούχα εικονογράφο Λίλα Καλογερή, η οποία μίλησε στα παιδιά για τη δουλειά της, απάντησε στις ερωτήσεις τους και φιλοτέχνησε  μαζί τους  το εξώφυλλο της συλλογής με τις δημιουργίες τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.