Μουσείο Τυπογραφείας

Το “όπλο” της μάσκας

Σε… στάση ζωής εξελίσσεται τελικά η χρήση της μάσκας, μιας και η κοινωνία μας, είτε από φόβο, είτε από αντίληψη της απειλής του ύπουλου ιού, αρχίζει πλέον και συμμορφώνεται στις όποιες συστάσεις των επιστημόνων για την τήρηση των μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.
Μαζί με την αποφυγή των συγχρωτισμών και την καθαριότητα, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες έκθεσής μας, οφείλουμε να τηρούμε και το… μέτρο της μάσκας.
Όχι επειδή θα μας επιβληθούν πρόστιμα. Όχι, υπό τον φόβο των ελέγχων. Αλλά επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, όσο δύσκολο και αν είναι, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, με τις υψηλές θερμοκρασίες που μας κάνουν να δυσανασχετούμε καθώς είμαστε αναγκασμένοι να φορούμε τη μάσκα μας.
Αποτελεί όμως, το μόνο μας “όπλο” – μαζί με την κοινωνική αποστασιοποίηση – στην παρούσα φάση, στην δεδομένη συγκυρία, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται.
Δεν έχουμε περιθώρια επιλογής.
Και η όποια παραβίαση των κανόνων πρόληψης μπορεί να είναι μοιραία για τη ζωή μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.