Μουσείο Τυπογραφείας

Το νερό

«Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».
Τάδε έφη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
Σαφώς η σπατάλη του νερού πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά όχι με την ακρίβεια. Αντίθετα, η ακρίβεια αυτό που μπορεί να καταφέρει είναι να στερήσει το πολύτιμο αυτό αγαθό από φτωχούς και απόρους. Οσοι, ωστόσο, θεωρούν φτηνό το νερό, μπορούν εκείνοι και μόνον εκείνοι να το… πληρώνουν ακριβότερα.
Επί της ουσίας τώρα: Το νερό φυσικά δεν είναι φτηνό. Μια ματιά στους λογαριασμούς αρκεί για να διαπιστωθεί ότι -με τα τέλη και τους φόρους πάνω στην καθαρή αξία- το “χρυσοπληρώνει” ο κόσμος. Πολλοί -τουλάχιστον στην επαρχία- στερούνται άλλων αγαθών για να το έχουν.
Κάποιοι βουλευτές μάλλον δεν έχουν άμεση επαφή με τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Το νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό ΠΡΕΠΕΙ να είναι προσιτό σε ΟΛΟΝ τον κόσμο όταν πρόκειται να χρησιμοποιήται ως αγαθό οικιακών αναγκών. Τώρα, αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι φτηνό και ότι σπαταλιέται ασκόπως μπορούν να ελέγξουν πόσες πισίνες γεμίζονται από αυτό και να σταματήσουν να θρέφουν αυταπάτες περί αυξήσεως της τιμής του που άμεσα θα γίνει προσιτό σε λίγους και απρόσιτο στους πολλούς. Άλλος τρόπος θα ήταν ανάλογα με τα δηλωμένα τετραγωνικά της οικίας ή βίλας με πισίνα να γίνεται και η ανάλογη χρέωση. ΤΕΛΟΣ στα παιχνίδια και στα σενάρια πιθανής ιδιοτικοποίησης του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.