Μουσείο Τυπογραφείας

Το momentum για τα Νεώρια;

Αισθάνομαι εξαιρετικά καλοπροαίρετος σήμερα.
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Η πραγματική σύμβαση για την αποκατάσταση των Νεωρίων, είναι “ένα πρώτο βήμα για να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι”, όπως λένε οι Κινέζοι.
Προφανώς και συμφωνώ με την ΥΠ.ΠΟ. Λίνα Μενδώνη ότι τώρα είναι το “momentum” γιατί άλλαξε η κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση κάνει τη δική της πολιτική, η οποία υπόκειται κι αυτή σε δημόσιο έλεγχο.
Από κει και πέρα αισθάνομαι ότι επικαιροποίησαν το όραμα της Μελίνας Μερκούρη.
Τα Χανιά έχουν μάθει να περιμένουν για να μαζεύουν οι τοπικοί ηγήτορές τους ψήφους.
Η προγραμματική σύμβαση έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, που προβλέπει την αναστύλωση και την αξιοποίηση των Νεωρίων.
Και όσον αφορά την αναστύλωση καλοπροαίρετα δέχομαι τις εγγυήσεις, όσον αφορά την αξιοποίηση, υποψιάζομαι ότι θα συγκρουστούν δύο κόσμοι: αυτός που φεύγει και αυτός που έρχεται, μέχρι να σβήσουν τα φώτα της “ράμπας”.
Εξάρω την συμμετοχή των καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Ιταλών συναδέλφων τους, διότι επιστρέφουν την επιστημονική τους υπεραξία στην τοπική κοινωνία.
Για το “πολιτικό φορτίο” θα ανοίξει αργότερα η κουβέντα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.