Μουσείο Τυπογραφείας

Το μεγάλο στοίχημα

Με την σταδιακή «επιστροφή στην κανονικότητα» και την επανεκκίνηση της οικονομίας, το μεγάλο στοίχημα καλείται τώρα να κερδίσει η βαριά “βιομηχανία” της χώρας, ο τουρισμός μας, που αναμένεται να είναι και το μεγαλύτερο θύμα του κορωνοϊού.
Στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων λόγω της κρίσης από την πανδημία, με τους φορείς του κλάδου να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.
Ο χάρτης εξόδου από την κρίση μελετάται ήδη από τους εκπροσώπους του τουρισμού σε συνεργασία με την κυβέρνηση με προσεκτικά βήματα και τον σχεδιασμό των αναγκαίων (χρηματοδοτικών) “τονωτικών ενέσεων”.
Η επιβίωση, ωστόσο, των επιχειρήσεων δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς η έλλειψη ρευστότητας αλλά και όλο το κλίμα που δημιουργεί ο φόβος του κορωνοϊού, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τον προγραμματισμό διακοπών.
Η φετινή χρονιά αναμένεται έτσι, να καταγράψει σημαντικές απώλειες, με τις ελπίδες για “λίγο φως” να στρέφονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς όλες οι μεγάλες ξένες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Αμερική, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Απομένουν -σύμφωνα με τους σχεδιασμούς- κάποιες μέρες για το άνοιγμα ξενοδοχείων και χώρων εστίασης.
Το αν ο τουρισμός κερδίσει το στοίχημα, ο χρόνος θα το δείξει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.